TBMM'ye 'Mükemmellikte Kararlılık' ödülü

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu: - "Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2015 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'ye 'Mükemmellikte Kararlılık' ödülü

TBMM İdari Teşkilatı, "Mükemmellikte Kararlılık" ödülüne layık görüldü.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Mükemmelliği Sürdürmek" temalı 24. Kalite Kongresi'nde, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'na ödülü verdi.

Neziroğlu, TBMM'yi en iyi kamu kurumu yapmak ve dünya genelinde en iyi parlamento olmak hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "TBMM'yi dünyaya örnek bir parlamento yapmak için kendimize söz verdik. Zamanla gördük ki birçok kamu kurumu bizi örnek aldı. Çünkü biz şuna inanıyoruz; TBMM'de mükemmelliği sağlarsak Türkiye'de mükemmelliği sağlarız. O nedenle bu belgeyi çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

KalDer ile kalite yolculuklarının bundan sonra da devam edeceğini ve çıtayı düşürmeyeceklerini vurgulayan Neziroğlu, "Kısa sürede çok güzel işler başardık. En iyi kamu kurumu ve en iyi parlamento hedefiyle çıktığımız yoldaki öncelikli ilkelerimizden biri şeffaflık oldu. Adalet, takım ruhu ve liyakat ise diğer öne çıkan ilkelerimiz oldu" dedi.

TBMM'de gerçekleşen her gelişmeyi vatandaşlarla paylaştıklarını aktaran Neziroğlu, şu bilgileri verdi:

"Bir Projem Var Bir Önerim Var isimli proje ile bize gelen fikir ve projeleri hayata geçirdik, son dönemde bu uygulamayı halka açtık. Halk günü uygulaması başlattık. Her Cumartesi günü TBMM'ye gelen vatandaşlar, rehber eşliğinde Genel Kurul da dahil olmak üzere Meclis turuna katılabiliyorlar. Çocuklara da ulaşmayı hedefledik. Web sayfamızda çizgi film ve oyunlarla çocuklara yasamayı anlatmaya çalıştık. Engelliler için binamızı tamamen Engelsiz Meclis haline getirdik. Tüm Genel Kurul tutanaklarını görme engelliler için sesli olarak, işitme engelliler için işaret dili ile vatandaşlarımızın bilgisine sunduk."

Daha kat edecek çok yolları olduğunu kaydeden Neziroğlu, "Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız inancı ile heyecanımızı kaybetmeden daha iyiye ulaşma mücadelemiz devam edecektir. Bu ödülü bize inanan ve destek veren, örnek kurum olma yolunda bu kadar mesafe kat etmemizi sağlayan tüm TBMM ekibine ithaf ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber