Belediye Başkanı tepkisi: 'İnsaf. Şeytanın aklına bile gelmezdi'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Belediyesi'nin Ramazan ayı nedeniyle Delikliçınar Meydanı'ndaki Belediye Hizmet Binası'nın birinci katına camilerdeki mahyaların benzeri, ışıklı 'Hoş geldin Ya Şehri Ramazan' tabelası astırması kenti karıştırdı. Belediye hizmet binasının önündeki meydana asılan ışıklı süslemelerin de Atatürk heykelini kapatması tepkiyle karşılandı.

Denizli Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle yedi katlı belediye binasının birinci kat balkonundaki bölümüne ışıklı, 'Hoş geldin ya Şehri Ramazan' tabelası astırdı. Dev yazı her akşam ışıklandırılırken, ayrıca Belediye Hizmet Binası'nın önündeki Delikliçınar Meydanı'na da değişik süs motiflerinden oluşan ışıklı şeritler asıldı. Şeritlerin bir bölümünün meydandaki anıtta at üzerindeki Atatürk heykelinin yüzünü kapatması ve bir kamu kurumuna mahya asılması tepkileri beraberinde getirdi.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, meydana gidenlerin Atatürk heykeli yerine salkım- söğüt gibi sarkan ve akşamları da rengarenk ışıklarla yanan süsleri ve ışıklı takları gördüklerini belirterek şöyle dedi:

"Delikliçınar Meydanı'nın iki önemli simgesi var. Biri Atatürk Anıtı ve Heykeli, ikincisi ise Horoz Heykeli. Meydanda yapılan ve kocaman bir çadıra benzeyen süsleme nedeniyle, artık Atatürk Anıtı hiç görünmez hale geldi. Daha önce de Yeni Cami daha iyi görünsün diye, buradaki 6 ağacın Cami Yaptırma Derneği tarafından kesilmesine izin verildi. Şimdi de Atatürk Anıtı'nı kapatacağı düşünülmeden, ışıklı süsler asılıyor ve büyük önder Mustafa Kemal'e saygısızlık yapılıyor. Kamu binası olan belediyeye ise 'Hoş geldin Ya Şehri Ramazan' yazılıyor. Hem Türkçe kampanyası açan bir belediye Türkçe'yi ihmal ediyor, hem de laikliğin en önemli alanları olan kamusal alan hiçe sayılıyor. Olayı Cumhuriyet Savcılığı'na taşıyacağız. Denizli Belediyesi, Başkan Nihat Zeybekci'nin malı değildir, istediği gibi at koşturamaz.'' Denizli eski Belediye Başkanı Ali Marım, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin Delikliçınar Meydanı uygulamalarını ve Atatürk Anıtı'nın süslerle kapatmasını eleştirdi. Ali Marım vatandaşların uygulamalarla ilgili yoğun şikayetleri bulunduğunu kaydederek, "İnsanlar meydanda önüme geçip, Atatürk Anıtı'nı gösteriyor. 'Niye böyle yapıyorlar?' diye soruyor. Ayrıca bir kamu binası olan belediyenin girişine asılan mahyayı anlamak mümkün değil. Bu durum kamusal alanla, inançlar alanını karıştırmaya bir örnek'' diyerek belediyeyi eleştirdi.

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Boz da kamu kurumuna mahya asılamayacağını söyledi. Boz, "Belediyenin tam karşısında Yeni Cami'nin minareleri mahya beklerken, laik cumhuriyetin kamu kurumu olan belediyeye mahya yaptırmak işgüzarlık ve din hortumculuğudur'' dedi.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise eleştirilere sert yanıt verdi. Belediye önündeki Atatürk Anıtı'nın ve Delikliçınar Meydanı'nın yeniden düzenlenerek, Atatürk'e yakışır bir hale getirildiğini savunan Zeybekci şöyle devam etti:

"Allah akıl versin, insaf versin. Denizli'de birçok etkinlik bu meydanda yapılıyor. Bizim Atatürk Anıtı ve meydanda yaptığımız düzenlemeleri herkes görüyor. Bu ülkenin gerçek Atatürkçüleri marjinal hale gelmiş partiler ve birkaç dernek değildir. Şeytanı çağırsan, bir ay otur, akla gelmeyecek bir şeytanlık düşün desen, bu şeytanın aklına bile gelmezdi. Böyle düşünenler bu millete ihanet içindedirler ve milletten de cevaplarını almaktadırlar. Cevap vermeye bile gerek görmüyorum. Milletin vicdanına havale ediyorum.'' Bu yıl Nisan ayında Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Camii'nin bahçesindeki 2 çınar ve dört çam ağacının 'caminin önünü kapatıyor' gerekçesiyle kesilmesi büyük tepki toplamış, Yeni Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği'nin ağaçları gece yarısı kestirmesi ile başlayan tartışma büyümüş, Başkan Zeybekci ağaçların kesilmesi hakkında bilgisinin ve talimatının bulunmadığını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber