Nabi Avcı: Çok talihli bir kuşaktık

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fethi Gemuhluoğlu ile yolu kesişen bir kuşak olarak çok talihli olduklarını söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nabi Avcı: Çok talihli bir kuşaktık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ortaklığı ile "Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fethi Gemuhluoğlu'nun adını duyduğunda zorlandığını, yazarın herkese ağabeylik yaptığını belirtti. Bakan Avcı, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Zaman zaman Muhteşem Gatsby romanının ilk cümlesini hatırlıyorum Fethi ağabeyden söz açıldığında. O ilk cümlede zengin, hali vakti yerinde, müreffeh bir ailenin çocuğu olan roman kahramanı, 'Babam derdi ki hayatta senin kadar şanslı olmayan, senin kadar güzel imkanların içerisinde doğmamış, ağzında gümüş kaşıkla doğmamış olanlarla karşılaştığın zaman onları yadırgama. Onlar senin kadar şanslı değillermiş' diyordu. Biz çok şanslıymışız. Biz derken, bir şekilde Fethi ağabeyle yolu kesişmiş olan, Fethi ağabeyle bir şekilde bakışmış olan bir kuşak olarak biz çok talihliydik."

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da Fethi Gemuhluoğlu'nun dostluğa dair kitabını sürekli yanında taşıdığını ve her okuyuşunda yeni şeyler öğrendiğini anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise, etkinlikte yaptığı konuşmada Gemuhluoğlu'nun gençlere yol gösterdiğini anlatarak yayına gelen gençlerin gönüllerine girdiğini söyledi. Bıyıklı, geçmişte yaşanan bir olayı anlatarak , " Gemuhluoğlu, birgün yanına gelen gazeteciye, 'Yanıma bugün alnı secdeli genç geldi' demişti. O gün Gemuhluoğlu'nun yanında kim olduğunu bilmiyoruz ama anlıyoruz ki bugün o rüyayı gerçekleştiren isimleri Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Nabi Avcı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Gemuhluoğlu'nun kendilerine ağabeylik yaptığını söyleyerek yazarın sanattan, ruhtan beslendiğini anlattı. Bıyıklı, kendisinden sonra gelen insanları eserleriyle, sohbetleriyle, sözleriyle edebiyatı, sanatıyla da etkilediğini belirterek İslam coğrafyasında barışın etkin olması için Fethi Gemuhluoğlu'nun anlatılması, eserlerinin paylaşılmasının önemini söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Genel Sekreteri Hüseyin Akın da gençlerin sohbeti, kucaklaşmayı unuttuğunu belirterek amaçlarının gençlere öğrencilere bu değerleri anlatmak olduğunu anlattı.

Bakan Avcı etkinlik ardından sorulan bir soru üzerine gelecekte yapılması planlanan projelere yönelik şöyle konuştu:

"Başlatılan işler var, devam eden, yeni başlayacak işler var. Bunların hepsi yeni hükümet kurulduktan sonra olacak. Bunların bir büyük kısmı seçim beyannamesinde var. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015-2019 Strateji Belgesi'nde de bunlar yer alıyor. Önümüzdeki 4 yıllık istikrar döneminde milli eğitimde bugün olduğumuz yerden daha ileri noktalara gelecek düzenlemeler yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber