İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bitlis, atıklarını elektrik enerjisine dönüştürecek

BİTLİS Katı Atık Birliği (Bİ-KA) il, ilçe ve beldelerden düzenli olarak topladığı evsel atıklardan elektrik üretimine geçmek için çalışma başlattı. Amerika'dan gelen heyet, çöpten elektrik üretilmesi için Adilcevaz'da etüt çalışması yapıp incelemelerde bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 22:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Bitlis, atıklarını elektrik enerjisine dönüştürecek

Çöpten elektrik üretimi üzerine yatırım yapmak için Amerika'dan Bitlis'e gelen heyet, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u ziyaret ederek yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Çöpten elektrik üretiminin Bitlis ve ilçeleri için önemli olduğuna değinen Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, "BİKA tarafından Bitlis ve ilçelerinden toplanan katı atıkların elektrik enerjisine dönüştürülmesi için başlatılan çalışmaları önemsiyoruz. İlçemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle bir turizm merkezidir. Böyle faydalı bir yatırımın içerisinde Bİ-KA'ya üye olan Belediyemizin de bulunması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. İlçemizde istihdam alanlarının artmasına yönelik yapılacak olan yatırımlar için Belediyemiz yatırım yapacak olan işadamlarına ve yatırımcılara her konuda kolaylıklar sağlayarak destek olacaktır. Bölgemiz için bir cazibe merkezi olan ilçemize tüm yatırımcıları bekliyoruz" dedi.

Bİ-KA Birlik Başkanı ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak birliğe üye olan belediyelerle işbirliği içerisinde katı çöp atıklarının değerlendirilerek elektrik enerjisine dönüştürülmesi yönünde çalışmaların olduğunu belirterek, "Bu kapsamda Amerika'dan gelen heyet ile birlikte birliğimize üye olan belediyelerimiz ile birlikte kurulacak olan tesis hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bölgede ilk olarak kurulacak çöp gazından enerji santrali Bitlis Katı Atık Birliğine ve bu Birliğe üye olan belediyelere önemli faydalar sağlayacaktır. Bİ-KA öncülüğünde kurulacak olan tesis sayesinde çöplerimizin geri dönüşümlerinin yanı sıra elektrik üretimi de yapacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber