Kırşehir'de tutuklananların sayısı 20'ye çıktı

Teröre tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş sonrasında yaşanan olaylarla ilgili tutuklananların sayısı 20'ye çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2015 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırşehir'de tutuklananların sayısı 20'ye çıktı

Kırşehir'de düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylara ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 20'ye yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, yürüyüş sonrasında HDP Kırşehir il binası ve bazı iş yerlerine zarar verilmesi üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, olaylara karıştıkları tespit edilen 7 kişiyi daha gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişiden İ.Ü, M.O, T.A. ve Ş.E. "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, siyasi parti binasına zarar verme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlarından tutuklandı, 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Olayların faillerini yakalamaya yönelik yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan zanlı sayısı 66'ya, tutuklananların sayısı ise 20'ye yükselmiş oldu.

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen yürüyüş sırasında çıkan olaylarda bazı iş yerleri yakılmış, yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 59 kişiden 16'sı tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber