Sekreter, neden belediye başkan yardımcısı yapılır?

Son iki gündür tüm Türkiye, bir AKP'li vekil sekreterinin, Bolu Belediye Başkan Yardımcılığına atanmasını konuşuyor. Memurların belediye başkan yardımcılığına atanması şeklindeki uygulama özellikle son bir kaç yıldır uygulanıyor. Bu uygulamanın asıl amacı görevde yükselme yönetmeliğinin delinmesidir. Zira belediye başkan yardımcısı olan bir kişi görevde yükselmeye tabi olmadan daha sonra şube müdürü vb. kadrolara atanabilmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet gazetesinin haberine göre Belediye Başkan Yardımcılığına atanan sekterin maaşı 400 YTL artacak...

Burada önemli olan husus bu artış değildir. Zaten hiçbir belediye, başkan yardımcılığı kadrosunu sürekli olarak bu türden atamalara tahsis etmez. Bu tür görevlendirmelerin tümü geçicidir. Personel bir kaç ay çalışmakta daha sonra görevine dönmektedir. Ancak görevine dönen personel daha önce üst bir makamda çalıştığı için artık görevde yükselme sınavına girmeksizin şef, şube müdür vb. görevlere atanabilmektedir. Haberlerde bahsi geçen personelde kısa bir süre sonra muhtemelen sekreterlik görevine geri dönecektir.

Memurlar.net'e ulaşan bilgilere bu uygulamalar bir ilk olmayıp, uygulamaya daha önce bazı kamu kurumları da başvurmuştu. Ancak, ne yazıkki mevzuatımız bu tür bir uygulamaya müsaittir. Burada sadece görevin kötüye kullanılması gibi bir durum söz konusu olup, kurumlarda faaliyette bulunan sendikaların gerekli girişimlerde bulunması halinde bu tür uygulamaların önüne geçmek mümkün olabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber