'AÜ'de İlaç Yolsuzluğu' haberine ilişkin YÖK'ten açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Ekim 2006 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

Bazı basın organlarında 4-5 Ekim 2006 tarihlerinde "Ankara Üniversitesinde YÖK Bağlantılı İlaç Vurgunu" ve "Eşini Kendi Memuruna Denetletmiş" başlıkları ile verilen haberlerde, Ankara Üniversitesince başlatılan soruşturmanın YÖK tarafından durdurulduğu soruşturmada adı geçen bir eczane ile ilgili incelemenin ise, bilirkişi olarak tayin edilen YÖK'te görevli memurlar tarafından yapıldığı iddia edilmiştir.

Oysa, söz konusu soruşturma durdurulmadığı gibi aksine, 2547 Sayılı Kanunun ve Disiplin Yönetmeliği'nin, Yükseköğretim Kurulu'na verdiği görev, yetki ve sorumluluk uyarınca ve konunun kapsamının genişletilmesi zorunluluğunun tespiti üzerine, soruşturmanın Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nca yapılmasına karar verilmiştir.

Bu bağlamda soruşturma genişletilerek, gerekli her türlü inceleme ve araştırma, YÖK dahil tüm yükseköğretim kurumlarında uyulması ve uygulanması zorunlu bulunan hukuki ölçütler esas alınmak suretiyle tamamlanmış ve hazırlanan raporlarla ilgili hukuki ve yargısal süreçler başlatılmıştır.

Denetleme Kurulumuzca görevlendirilenler tarafından yapılan inceleme ise, soruşturmada adı geçen eczaneye yönelik bir inceleme değildir. Söz konusu eczane hakkında, vaki suç duyurusu üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yapmaktadır. Kurulumuzca yapılan inceleme münhasıran Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'nın iş ve işlemleri, kayıtları ve belgelerine yöneliktir. Kamuoyunun yanlış bilgilenmesini önlemek açısından bu açıklamanın yapılmasında yarar görülmektedir.

Konu yargıya intikal ettiği için, anılan haberlerde yer alan diğer unsurlarla ilgili ayrıntılı açıklanmaya gerek görülmemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber