Kreş zammı protestosunda çocuklar ağladı

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi'nin, artan kreş ücretini protesto için Ege Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde basın açıklamasına izin verilmeyince gerginlik yaşandı. Kısa süreli gerginlik sırasında bazı çocukların korkup ağladığı görüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Kasım 2015 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kreş zammı protestosunda çocuklar ağladı

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şubesi, Ege Üniversitesi içerisindeki kreş ve anaokulunun fiyatlarının arttırılmasını protesto etmek amacıyla Üniversite içerisinde bulunan anaokulu binasından Rektörlüğe yürüdü. Velilerin ve 4-5 yaşındaki kreş öğrencilerinin de katıldığı yürüyüş sonunda Rektörlük bahçesi içerisinde basın açıklaması yapmak isteyen gruba özel güvenlik görevlileri izin vermedi.

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şube Başkanı Yasemin Zengin, demir bahçe kapısından geçemeyince açıklamayı dışarıda yaptı. Zengin, kreş ve anaokulu hizmetinin sosyal bir hizmet olduğunu hatırlatarak, "Geçtiğimiz Ekim ayı itibarı ile kreşin aylık ücreti 600 TL gibi kamu hizmeti açısından sınırları zorlayan bir rakama çıkarılmıştır, bu da kabul edilebilir bir durum değildir. Yetkililerle yaptığımız tüm görüşmeler, ücretin makul bir orana çekilmesi teklifi, çoğu velinin bu ücretle çocuğunu kreş ve anaokuluna gönderemediği hatta okuldan aldığı uyarıları da işe yaramamış, teklifimiz ret edilmiştir. Sayın Rektörümüzden randevu talebimize ise geri dönüş dahi olmamıştır. Kreşler, kamu personeli için sosyal tesisler olarak kabul edilmektedir. Kamu personeli için sosyal tesis olan kreşlerin kafr/zarar mantığı ile değerlendirilip, ticari bir işletme olarak görülmesi işin mantığına aykırı bir durumdur. Kreş ve anaokulları fiyatını artırmayın demiyoruz. Makul ve ödeyeceğimiz bir oranda artırın, adil olun diyoruz. Kreş hizmeti kabul edilebilir bir ücrete çekilene kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Kısa süreli gerginlik sırasında bazı çocukların korkup ağladığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber