Kirizin sebebi Rusya, şimdi ne yapabilir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2015 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kirizin sebebi Rusya, şimdi ne yapabilir?

Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesi çok önemli bir olay. Peki bu nelere yol açabilir?

Öncelikle şu hususu bilmek gerekiyor.

Türkmen dağında İŞİD veya başka bir terörist grup bulunmuyor. Dolaysıyla Rusya'nın, burada, bu bölgede ne işinin olduğunu açıklaması gerekiyor.

Rusya'dan Amerika'ya, Fransa'dan İran'a herkes İŞİD'le savaştığını söylüyor ama herkes kendi hesabını görüyor. İŞİD'le mücadele işin kamuflajı... İŞİD'le mücadele adı altında herkes kendi ülkesinin menfaatini takip ediyor.

Bir haftadır yaşadığımız olaylar şu şekilde idi: Rusya, İran ve Suriye ile birlikte rejim güçlerine alan açarak Türkiye'nin sabrını test ediyordu.

Ancak, hafta sonunda Rus savaç uçaklarınca Türkmen dağına müdahale olmasıyla birlikte, Türkiye, hafta sonunda güvenlik toplantısı yaptı ve Türkmenlerin güvenliğinin kırmızı çizgisi olduğu dünyaya duyurdu ve sonrasında ise sınırı ihlal eden ilk uçak düşürülerek Türkmen bölgesine yapılacak saldırılara cevap verileceği Rusya'ya gösterilmiş oldu.

Bugün, Rus uçağının düşürülmesi sonrasında Türkiye'nin NATO'yu acilen toplantıya çağırması, büyük bir kriz çıkacağının işaretiydi.

Unutmayalımki bu kriz, bugün değil, Rusya'nın Türkmen dağına saldırmasıyla ortaya çıkmıştı. Yani krizi çıkaran Rusya idi.

Rusya'nın, bir NATO ülkesi olan Türkiye'ye savaş açması mümkün değil. Doğalgaz akışını kesmesi gibi olaylar da mümkün değil.

Ancak Putin'in yaptığı açıklamaya bakacak olursak, Rusya öncelikle, Türkiye'nin terör örgütlerine destek sağlayan bir NATO ülkesi olduğu imajını yaymaya çalışacak. Hatırlanacağı üzere bu yolu, Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderen MİT tırlarına operasyon düzenleyen paralel yapı da takip etmişti. MİT tırlarından çıkanlar ise yine Cumhuriyet gibi bir gazete tarafından İŞİD'e silah sevkiyatıymış gibi gösterilmişti. Putin'in son açıklaması, müzmin Erdoğan muhalifi internet sitelerince hemen gönüllü bir şekilde haberleştirmeye başlandı bile.

Ülkesini çıkarlarını düşünen herkesin, bu kriz sonrasındaki haberleri takip ederken, yukarıdaki genel çerçeveyi unutmaması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber