Nezle salgını uyarısı...Grip ile karıştırmayın!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PROF. DR. ŞENOL'DAN "SALGIN VAR, AMA GRİP DEĞİL NEZLE" UYARISI


* Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol:Risk Grupları Mutlaka Girip Aşısı Olmalı

* "5 Yaşına Kadar Bütün Çocuklarla 65 Yaş Üzeri Yaşlılar Grup Aşısı Yaptırmalı"

* "Grip İle Nezle Hep Birbirine Karıştırılıyor"


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, 5 yaşına kadar tüm çocukların ve 65 yaş üzeri yaşlıların mutlaka grip aşısı olması gerektiğini söyledi.

Şenol, vatandaşların griple nezle hastalığını birbirine karıştırdığını bildirdi. Prof. Dr. Esin Şenol, Ankara Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, kuş gribi (Avian influenza) hastalığına ilişkin bilgiler verdi ve uyarılarda bulundu. Şenol, toplantı sonunda grip salgını hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Vatandaşların griple nezle hastalığını birbirine karıştırdığını söyleyen Şenol, öksürük, burun tıkanıklığı olarak kendisini gösteren yaygın hastalığın üst solunum yolu enfeksiyonu yani nezle olduğunu ifade etti. Grip hastalığının Kasım ve Aralık aylarında çok sık görüldüğünü anlatan Prof. Dr. Şenol, henüz salgın başlamadığını ancak tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Şenol, Dünya Sağlık Örgütü'nün 5 yaşına kadar bütün çocuklarla 65 yaş üzeri yaşlıların grip aşısı olabileceğini önerdiğini hatırlattı. Çocuklar, hamileler, kronik hastalar, yaşlılar gibi risk grupların da grip aşısı yaptırması gerektiğini kaydeden Şenol, salgın öncesi okul yönetimlerinin uyarılması gerektiğini savundu.

"Keşke bütün toplum grip aşısı olsa" diyen Şenol, dünyada aşı sıkıntısının yaşanması ve stokların yetersiz olması nedeniyle risk gruplarına öncelik tanınmasını gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Şenol, grip aşısının kuş gribi hastalığına karşı da etkili olduğu yönünde deneylerin yapıldığını ve bu yönde önemli bulgular elde edildiğini kaydetti. Şenol, grip hastalığının belirtilerinin kas ağrıları, iştahsızlık ve yüksek ateş, nezle hastalığının belirtilerinin ise üst solunum yolu enfeksiyonu, öksürük, hapşırık olduğunu ifade ederek, bu iki hastalığın birbirine karıştırılmamasını gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber