Atamaları durduran genelge bir an önce kaldırılmalı

Başbakan Davutoğlu, atama ve nakil işlemleri yetmezmiş gibi vekalet ve tedbiren görevlendirmeleri daha izne tabi kılan 2015/9 sayılı genelgeyi bir an önce yürürlükten kaldırmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atamaları durduran genelge bir an önce kaldırılmalı

7 Haziran seçimleri sonrasında, koalisyon kurma girişimleri olumlu sonuçlanmadı. Sonrasında, Cumhurbaşkanınca alınan seçim kararı nedeniyle, 28 Ağustos'ta Geçici Bakanlar Kurulu oluşturuldu. Anayasa gereğince, Geçici Bakanlar Kuruluna her partinin üye vermesi gerekiyordu ancak sadece HDP üye vermişti. Diğer partiler ülkeyi seçime götürmek için kurulan Bakanlar Kurulunda yer almak istemedi. Sonrasında ise HDP'li vekiller de geçici bakanlar kurulundan ayrıldı.

Atamaları durdurulan 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi, İŞTE BU SÜREÇTE, özellikle geçici hükümette yer alacak HDP'li vekillerin, kamuoyunu sarsacak alımlarını önlemek amacıyla yürürlüğe konulmuştu. Bunun yanı sıra hem iktidar partisinin hem de muhalefet partilerinin partizanca alım yapmamaları hedeflenmişti.

Ancak bu süreçler, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla birlikte tamamlanmış ve yeni Bakanlar Kurulu Resmi Gazetede ilan edilmiştir.

Dolaysıyla, 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesinin yürürlüğe konulma sebepleri ortadan kalktığı için, şuan bir çok atama işlemini kilitleyen bu genelgenin yürürlükten kaldırılması gerekmektedir.

Diğer taraftan, Başbakan Davutoğlu, seçimler öncesinde katıldığı bir TV programında, atamaların durdurulmasına yönelik soru için "Durdurulan atama yok, benim bildiğim yok" demişti. Tıklayınız.

Oysaki, Başbakan konuyu tam olarak bilmiyor veya hatırlamıyor olabilir ama 2015/9 sayılı Genelge ile bir çok atama, nakil, görevlendirme, vekalet ve tedvir işlemleri durdurulmuştu.

Başbakanlığın daha fazla beklemeden binlerce kişiyi mağdur eden 2015/9 sayılı genelgeyi yürürlükten kaldırması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber