Proje okullarıyla ilgili ilk iptal

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, proje okullarında görev yapan öğretmenlerin keyfi olarak görev yerlerinin değiştirilemeyeceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Proje okullarıyla ilgili ilk iptal

İstanbul ve Eskişehir başta olmak üzere, doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan ve proje okulu olarak adlandırılan okullarda görev yapan çok sayıda öğretmenin, görev yerleri, haklı ve hukuka uygun hiçbir neden yokken değiştirilmiştir.

Eğitim Sen tarafından açılan davada İstanbul 12. İdare Mahkemesi, iki davada yürütmenin durdurulmasına kararı vermiştir.

Kararın gerekçesi şu şekildedir:

"... dava dosyasındaki bilgi ve belgelerin birlikte değerlendirilmesinden, davacının da görev yaptığı okulun "proje okulu" olarak belirlendiği ve bu okula öğretmen atamalarında Bakanlık makamının yetkili olduğu açık olmakla birlikte, yukarıdaki mevzuatta belirtilen 652 sayılı KHK'nın 37.maddesinin (9) bendi kapsamında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin dolayısıyla bu okullarda öğretmen olarak görev yapabilmeye/seçilmeye ilişkin objektif kural ve seçme kriterlerini belirleyen usul ve esasların Bakanlıkça prensip olarak oluşturulmadığı gibi bu bağlamda da, proje okulda öğretmen olarak görev yapacaklara ilişkin koşul/ilkelerin belirlenmemesi sebebiyle atamaya kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden makul ve haklı görülebilecek objektif-genel nitelikte nedenler ile gerekse de, davacıya özgü subjektif (başarısızlık. disiplin, branş yetersizliği v.s gibi) nitelikte hukuken itibar edilebilir somut nedenlerin ortaya konulamadığı anlaşılmakla, dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber