PKK: Biz artık savaşmak istemiyoruz

Hava ve kara harekatlarıyla büyük kayıp veren PKK'da çözülmeler devam ediyor. Her hafta 10'a yakın terörist güvenlik güçlerine teslim oluyor. PKK'da yaşanan korku ve panik artık elebaşları tarafından da dinlendirilmeye başlandı.

Haber Giriş : 30 Kasım 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK: Biz artık savaşmak istemiyoruz

Alman basınına konuşan terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Bayık röportajda "Durum yıllardır olmadığı kadar kötü. Türk hükümeti Tüm Kürt savaşçılar teslim olana veya öldürülene kadar bu savaş sürecek diyor. Bu yüzden ben de Evet, biz Kürtler Türkiye ile yeniden bir iç savaş yürütüyoruz diyorum" diye konuştu.

SİLAHLI MÜCADELE BİTTİ

Röportajda "Silahlı mücadele amacına çoktan ulaştı. Amaç Kürt sorununu gündemde getirmekti ve biz bunu başardık. Biz artık savaşmak istemiyoruz. Biz, müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz" diye konuştu. Alman gazeteci, birçok Alman'ın PKK'yı Almanya'da yakan PKK'lılarla hatırladığını söyleyince Bayık şöyle konuştu: Bir süre önce, biz kendi geçmişimizi eleştirel olarak inceledik. Bunun için, ben Almanlardan burada bir kez daha özür dilerim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber