Üniversite öğrencileri evlerini ikinci el eşyalarla donatıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite okumak için ayrı bir şehire gelen ve yurt yerine arkadaşlarıyla ev tutan öğrenciler, evlerini ikinci el eşyalarla donatıyor.

Yeni eşyaların cep yakması nedeniyle ikinci el eşyalara yönelen öğrenciler, 500 YTL'ye ev dizebiliyor. Tayini çıkan memur ve okulunu bitiren öğrencilerden kalma çalışır vaziyetteki cihazları ucuz fiyata alan öğrenciler, bu sayede bütçelerini sarsmadan eşyalarını satın alıyor.

Evini ikinci el eşyalarla donatan üniversite öğrencilerinden Fatih Ceylan, "Öğrenci olarak ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor. Hek okuyup hem ev ortamında yaşamak için iktisatlı olmamız lazım. Eski eşyalarla idare etmeye çalışacağız. İş sahibi olmadan ailemin gönderdiği parayla geçiniyorum. Bu yüzden aileme fazla yük olmak istemiyorum. Ev eşyalarımı ikinci el eşya satan dükkan dan temin ettim." diyor.

Üniversite öğrencisi Özgür İpek ise ev kiraları ile yeni eşyaların pahalı olması nedeniyle kullanılmış eşya kullanmak zorunda olduklarını belirtiyor.

İkinci el eşya satan dükkan sahibi Levent Kol ise eşyaların kalitesine göre fiyatının çok uygun olduğunu vurgulayarak, öğrenciler için veresiye mal da verdiklerini söylüyor. Kol, öğrencilerin en fazla rağbet ettikleri eşyaların ise; çalışma masası, çekyat ve televizyon olduğunu vurguluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber