TOKİ'nin 476 konutu için 3 bin 600 kişi başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ'nin 476 konutu için 3 bin 600 kişi başvurdu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayseri'de alt gelir grubuna yönelik yaptırılan konutlara 3 bin 608 kişi başvurdu. Ancak başvuran her 7 kişiden sadece 1'i konut sahibi olabilecek.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, alt gelir gurubuna yönelik Kayseri-Melikgazi'de yaptırılan 476 konut için, dün sabah saatlerinde başvurusu sayısının 3 bin 608 kişi olduğunu söyledi. Her konut için ortalama 7 kişinin başvurduğu projeye gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini ve ilerisi için yeni çalışmalar yapmaya yönlendirdiğini kaydeden Bayraktar, başvuruları dün sona eren projede konut edinme kurasının, 7 Kasım'da çekileceğini kaydetti.

İnşaat maliyetlerindeki artış ve ekonomideki durgunluk nedeniyle yaz aylarında konut ihalelerini askıya alan TOKİ, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, yeniden inşaat çalışmalarını hızlandırdı.

Bugün itibariyle 17 bin 577 konutu ihaleye çıkaran TOKİ'nin Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, inşaat piyasasında ve maliyetlerde fazla iyileşme olmamasına karşın, vatandaştan gelen baskı üzerine projelere başlama kararı verdiklerini ifade etti.. Şimdiye kadar 200 belediyenin konut yapımı için vatandaştan talep ve para topladığını anlatan Bayraktar, şöyle devam etti: ''Belediyeler bu talepleri bize iletti. Para da toplamışlar. Konutların alıcısı hazır. Vatandaşı daha fazla bekletemezsiniz. Mecburen ihalelere çıktık. Bunların büyük bölümü gecekondu dönüşüm projesi ve gecekondu dönüşümü Türkiye için önemli bir konu. Bundan sonra, büyükşehirler dışındaki yerlerde, talep örgütlenmesi olmadan, gecekondu dönüşümü dışında, konut projesi geliştirmeyeceğiz. Büyükşehirlerde ise gelir kazandırıcı projeler dışında, gecekondu dönüşüm projeleri ve orta gelir gurubuna yönelik uydu kent projeleri uygulayacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber