Meclis'te bu hafta iki önemli konu görüşülecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'in gündemi gensoru ve Anayasa paketi

Meclis'te bu hafta iki önemli görüşme yapılacak. Genel Kurul, çalışmalarına CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verdiği ikinci gensoruyla başlayacak.

Milletvekili olma yaşını 30'dan 25'e indiren tek maddelik Anayasa değişikliği paketi de bir diğer önemli gündem maddesini oluşturuyor.

Yoğun bir hafta geçirecek olan TBMM Genel Kurulu, yarın saat 14.00'te toplanacak. İlk olarak Bakan Çelik hakkındaki gensoru önergesi görüşülecek. Anamuhalefetin önergesinde OKS sınavının yerleştirme boyutuyla ?tam bir skandala' sebep olduğu, Anadolu ve fen liseleri ile diğer Anadolu liselerinin yüzde 17,6'lık boş kapasiteyle eğitim-öğretime başladığı ileri sürülüyor. Çelik'in, Talim ve Terbiye Kurulu'nda 167 uzmanı görevden uzaklaştırdığı, bu uzmanların ise hemen hemen tümünün yargı kararıyla göreve iade edildiği ifade edilen önergede, ?Çelik ile Cumhuriyet okullarına küfür, argo, hakaret, antilaik söylem ve eylem içerikli yayınlar girmiştir.'' ifadesine yer veriliyor.

Gensorunun ardından milletvekili seçilme yaşının 30'dan 25'e indirilmesine ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin ilk tur oylaması yapılacak. İkinci tur oylaması ise ilk görüşmelerin üzerinden 48 saat geçtikten sonra, 12 Ekim Perşembe günü yapılacak. 2. tur oylamada, teklifin maddeleriyle birlikte tümü oylanacak. Genel Kurul'da, 11 Ekim Çarşamba günü, görüşmeleri yarım kalan Tohumculuk Yasa Tasarısı'na devam edilecek. TBMM'deki ihtisas komisyonları da çalışmalarını sürdürecek. AK Parti grup başkan vekilleri tarafından verilen ve seçimlere katılan bağımsız adaylara birleşik oy pusulasında yer verilmesine ilişkin yasa teklifi yarın görüşülecek. AB Uyum Komisyonu ise yeni dönemdeki yol haritasını 12 Ekim Perşembe günü yapacağı toplantıda belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber