Tutuklu çocuklar devamsız sayılmayacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü cezaevlerinde kalan çocukların eğitim durumları ve okulla ilişkilerinin kesilmemesi için bir program başlattı. Genel müdürlük tarafından savcılıklara gönderilen genelgeye göre şunlar yapılacak:

* Kurumlarda bulunan çocuklardan okuma yazma bilmeyenlerin tamamı okuma yazma kurslarına katılacak, 1. kademe okuma yazma belgesi alan çocuklar, 2. kademe okuma yazma kursuna katılacak.

* Açık İlköğretim Okuluna (AİÖ) ve Açık Öğretim Lisesine (AÖL) katılabilecek düzeyde olan çocukların kayıt zamanlarında yüzde 100'ünün kayıtlarının yapılıp devamları sağlanacak.

* Örgün ve yaygın eğitime devam eden öğrenciler ile ÖSS sınavına hazırlanan çocuklar için destek kurslarının açılması sağlanacÖSS'ye katılabilecek düzeyde olan hükümlü çocukların tamamının sınavlara girmeleri sağlanacak. Herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleşen çocukların kayıtları yapılacak.

* Çocuklara bundan sonra fakülte ve yüksekokul mezunu vaiz veya müftü tarafından din ve ahlak bilgisi dersi verilecek. Derslerde zorlama olmayacak ve istekli çocuklar katılacak. Çocuklara konserler düzenlenecek ve her çocuk haftada en az 3 sportif faaliyete katılacak.

Hasan ERŞAN / MERKEZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber