1300 liralık asgari ücret, üst vergi dilimine sokar mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Bin 300 liralık taahhüt bütün yılı kapsayan bir taahhüttür ve bunu bir mazeret olarak 'vergi dilimine girdiği için 30 liralık, 40 liralık veya 70 liralık düşüş olacak' diye bir endişeye gerek yok" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2015 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1300 liralık asgari ücret, üst vergi dilimine sokar mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Salonu'nda toplandı.

Komisyona başkanlık yapan Bakan Soylu, yeni asgari ücretin belirlenmesinde tarafların görüşlerini önemsediklerini belirterek, komisyonun varlık sebebinin de bu olduğunu söyledi.

Hükümetlerinin temel politikalarının istihdam, üretim ve büyüme dostu politikalar olduğunu ifade eden Soylu, "Bunu devam ettirmek zorundayız. Burada bir taraftan istihdamı, bir taraftan üretimi, diğer taraftan büyümeyi öncelemeliyiz. İş aleminin, içinde bulunduğu durumu rasyonel bir şekilde gözetmeliyiz, işçimizin, emekçimizin durumunu gözetmeliyiz. Aynı zamanda mali disiplinimize de aynı ölçüde ve aynı dengeyle birlikte bakabilmeliyiz. Tüm bunlar bu masanın temel konularından bir tanesidir" diye konuştu.

Bakan Soylu, asgari ücretteki bin 300 liralık rakamın gelir skalası sebebiyle bin 260 liraya düşürülmesinin söz konusu olmadığını bildirerek, "Bin 300 liralık taahhüt, bütün yılı kapsayan bir taahhüttür ve bunu bir mazeret olarak 'vergi dilimine girdiği için 30 liralık, 40 liralık veya 70 liralık düşüş olacak' diye bir endişeye gerek yok" dedi.

Hali hazırdaki belirlemeye göre, 12 bin Türk lirasına kadar olan gelir yüzde 15, 12 ila 29 bin lira arasındaki gelir ise yüzde 20 gelir vergisine tabi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber