İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'den, 150 engelli öğretmen alımı duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 150 engelli öğretmen kadrosuna atama için 7-11 Aralık'ta başvuru alacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2015 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'den, 150 engelli öğretmen alımı duyurusu

2015 ARALIK AYI ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI DUYURUSU

2014 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 150 kontenjana engelli öğretmen alımı 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik hükümlerine göre yapılacaktır.

Adaylardan, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartların yanında aşağıda belirtilen özel şartlar aranacaktır:

1- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı

olma şartı aranmayacaktır.),

2- Lisans mezuniyetinin, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olması,

3- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlanmış olması,

4- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu

Başkanlığınca yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin kabul edilmiş olması,

5- 2014 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılmış olmak,

6- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza

alınmamış olması,

7- Öğretmenliğe daha önce atandığı halde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,

8- Adaylık dönemi içinde görevine son verilenlerden (sağlık durumu hariç), görevden ayrıldığı tarihten başlamak üzere son başvuru tarihi itibarıyla üç yıl geçmiş olmak.

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 7-11 Aralık 2015 tarihleri arasında yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaklardır.

Başvuruda adaylardan lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2014 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecektir. Ayrıca adaylardan, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecektir. Ancak bu adaylardan ataması yapılanların göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Geçerli başvuru sahibi adaylar, EKPSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak belirlenen kontenjana yerleştirmeler Bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih etmiş oldukları illere EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenecektir.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber