İsrail, Filistin videolarını Youtube'dan kaldırtıyor mu?

Google temsilcileri ve İsrail yetkilileri Youtube ' a atılan videolar sebebiyle bir araya geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2015 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İsrail, Filistin videolarını Youtube'dan kaldırtıyor mu?

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely yaptığı açıklamada Youtube gibi sosyal medya sitelerinde yayınlanan videolar ile Filistinli çocukların şiddete teşvik edildiğini iddia etti.

Hotovely şiddete teşvik ve teröre özendiren video yayınlarının kaldırılması için, Google ' ın kıdemli politika danışmanı Juniper Downs ve Youtube CEO ' su Susan Wojcicki ile bir araya geldi.

Hotovely ' e göre, bazı videolar İsraillilere karşı yapılan bıçaklama eyleminde Filistinli çocukları kışkırtmak için kullanıldı. Yapılan eylemlerin ise sosyal medyadaki videoların neticesi olduğu savunuldu. Bu sebepden dolayıda şirketlerin işbirliğinde fayda gördüğünü açıkladı.

İBTimes ' a açıklama yapan Google sözcüsü ise şunları söyledi;

"Google / YouTube yöneticileri ve İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı ile aramızda geçen toplantıdan sonra bir çok haber çıktı. Bu toplantı ile farklı ülkelerden gelen politikacılara , içerik politikamızdan bahsettik. "

Yahudi blogcu Richard Silverstein ise , Google ve İsrail arasındaki işbirliğinin çevrimiçi sansürün tehlikeli bir emsal teşkil edebileceğini söyledi.

Google ' ın ise bu sansür teklifini kabul edip etmediği bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber