9 subayın sır Ankara mesaisi

Türkmenlere insani yardım götüren MİT TIR'larının durdurulmasında rol alan 9 subayın Tuğgeneral Celepoğlu ile aynı tarihlerde Ankara'da olduğu ortaya çıktı. Celepoğlu, subayların Ankara'da ne yaptıklarını bilmediğini iddia etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 subayın sır Ankara mesaisi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, savcılığa altı sayfalık ifade verdi. Selam Tevhid'de kumpas soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekillerinden İrfan Fidan, Celepoğlu'na Hatay'da 1 Ocak 2014 tarihinde TIR'ların durdurulmasından 10 gün önce neden Ankara'ya geldiğini ve kimlerle görüştüğünü sordu. Ankara'ya gidip gitmediğini hatırlamadığını belirten Celepoğlu, "Daha doğrusu gitmediğimi düşünüyorum. Ancak kesin olarak ifade edebilirim ki bu tarihlerde Ankara'da herhangi bir toplantıya katılmadım" dedi.

O SUBAYLAR DA ANKARA'YA GİTMİŞ

Celepoğlu'nun Ankara'da olduğu tarihte MİT'e ait yardım TIR'larının Adana ve Hatay'da durdurulması olaylarında yer alan 9 subayın da o tarihlerde Ankara'da bulundukları tespit edildi. Savcılık "Emrinizde görevli olan ve MİT TIR'larının durdurulması eylemini organize eden bu kişiler ne maksatla Ankara'ya gittiler?' diye sordu. Bu subayların Ankara'da ne yaptığını bilmediğini ifade eden Hamza Celepoğlu, "Bir toplantıya katılıp katılmadıklarını da bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 9 subay da daha önce Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"NEDEN EL KAİDE YAZDINIZ"

Savcılık, TIR'larla ilgili ihbarda El Kaide yazmamasına rağmen, Adana Jandarması tarafından arama talep edilen yazıda El Kaide yazıldığını belirterek, "TIR'ların içindeki malzemenin El Kaide, IŞID gibi yasa dışı bir örgüte gittiğine dair bir bilgi veya delil var mıdır?' sorusunu yöneltti. Arama kararlarına El Kaide'nin ne şekilde veya ne sebeple yazıldığını bilemediğini ifade eden Celepoğlu, "Benim bu yardım TIR'larının herhangi bir yasadışı örgüte gittiğine yönelik elimde herhangi bir bilgi belge yoktur ve böyle bir bilgiye sahip değilim" dedi.

Bağrıyanık, 'bilgi vermeyin' demiş!

Hatay ve Adana Valilerinin TIR'ların serbest bırakılması yönünde yazılı talimat verdiğini vurgulayan savcılık, 'Emrinizdeki personelin bu emirlere uymasını neden sağlamadınız?' diye sordu. Celepoğlu bu soruya, "Olay günü evdeydim. Televizyondan öğrendim. Alay komutanından bilgi istedim. Valinin yanında olduğunu, müsait zamanda bilgi vereceğini söyledi. Bana neden bilgi vermediğini sordum. Alay komutanımız 'Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, hiçbir şekilde bilgi verilmemesi hususunda iki defa talimat verdiğini' söyledi. Olay yerine gitmedim çünkü benim adli bir görevim yok. Gerek adli gerek mülki makamlardan talep gelseydi ben de giderdim" şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber