Maliye temsilcisi yokken yapılanlar

Vakıflar Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler geçen hafta Adalet Komisyonunda yapılan görüşmeler ile tamamlandı. Esas komisyon olarak tasarıyı görüşen Adalet Komisyonunun raporu bu hafta tamamlanmış olup, raporun Meclis Genel Kurulunda da kabul edilmesi halinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü personelinin bir kısmı kadro karşılığı sözleşmeli statüye geçirilecek ve bu personele ayrıca ek ödeme yapılacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı temsilcisinin, son toplantısında yer almadığı Vakıflar Kanunu Tasarısı görüşmelerinde, Genel müdürlüğün personel rejimini baştan sona değiştirecek düzenlemelere yer verildi.

Tasarının 67'nci maddesinde yapılan düzenleme ile Genel Müdürlükte; Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Vakıflar Meclisi Üyesi, I. Hukuk Müşaviri, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Daire Başkanı, Bölge Müdürü, Hukuk Müşaviri, Müdür, Şube Müdürü, Vakıf Uzmanı, Avukat, Mimar ve Mühendis ile Tekniker kadrolarına atananlar, kadroları karşılık gösterilmek suretiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli çalıştırılabilecektir. Teknikerin kadro karşılığı çalıştırılması çok ender karşılaşılan bir durum olup, bu tasarı ile bir ilke imza atılacaktır.

Yine kadro karşılığı çalışan personele yılda 4 ikramiye ve iki teşvik verilecek; ayrıca 72'nci madde hükmü gereğince vakıf kira gelirlerinin yüzde üçünü geçmemek ve maaşlarının üçtebirini aşmamak üzere, ek ödeme yapılabilecektir. Hem kadro karşılığı sözleşmeli maaşı hem hem de ek ödeme verilmesi yine ilk kez karşılaşılacak bir durumdur.

Tasarının değiştirilen hükümler başlıklı 79'uncu maddesinde ise "Vakıf Denetçileri", ek gösterge cetvelinin (g) bendine, vakıf uzmanları ise (h) bendine eklenmiştir. Vakıf denetçileri ayrıca makam tazminatı cetvelinde de yer almıştır.

Vakıf uzman ve uzman yardımcılığı

Tasarının 69'uncu maddesinde vakıf uzman ve uzman yardımcılığına atanma şartları şu şekilde belirlenmiştir:

"a) En az dört yıllık eğitim veren yurt içi veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak,
b) Merkezi sistemle yapılacak memur seçme sınavında başarılı olmak,
c) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında en az (B) düzeyinde başarılı olmak,
d) Genel Müdürlükçe yapılacak sınavda başarılı olmak,
e) Genel Müdürlükçe yapılacak sınavın yapıldığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olmak."

Tasarının geçici birinci maddesinde yapılan düzenleme ile genel müdürlükte 657 sayılı Kanuna göre çalışanlar açılacak yeterlik sınavına girme hakkı tanınmıştır: İlgili fıkra hükmü şu şekildedir: "Ayrıca, Genel Müdürlükte 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışanlar, bu Kanunun 69 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (b), (c) ve (e) bentlerindeki şartlar aranmaksızın, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde başvurmaları halinde, Genel Müdürlük tarafından açılacak yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber