BDDK üyesi Çevik: Ben aklandım şimdi sıra Şener'de

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2.5 yıldır yargılandığı İmar davasında beraat eden BDDK Üyesi Kemal Çevik, Bakan Abdüllatif Şener'i suçladı ve ?Şener yüzünden BDDK, İmar Bankası'na giremedi? dedi

İmar Bankası olayında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla yaklaşık 2.5 yıldır yargılanan ve geçtiğimiz Cuma günü beraat eden BDDK Üyesi Kemal Çevik'ten Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e ağır suçlama geldi. Bugüne kadar süren davanın selameti açısından konuşmamayı tercih ettiğini belirten Kemal Çevik, kendisinden ?savunma? dahi almaksızın, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na (BTK) soruşturma yetkisi veren Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e dönük olarak ?Ben aklandım. Şimdi aklanma sırası Bakan Şener'dedir. Onun da aklanıp gelmesi gerekir? diye konuştu.

2.5 YIL YARGILANDIM

Konuşmak için beraat kararını beklediğini belirten BDDK Üyesi Çevik şöyle devam etti: ?İmar Bankası'na el konulmasının ardından BTK müfettişi benim hakkımda 'İmar Bankası'yla ilgili kararlarında görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla soruşturma açılmasını istedi. BDDK'nın ilişkili bakanı olan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, savunmamı dahi almaksızın soruşturma izni verdi. Neden soruşturma izni verdiğiyle ilgili olarak da ?aklansın gelsin' dedi. 2.5 yıl yargılandım. Suçu dayandırdıkları Uzanlar'la tek bir telefon konuşması bile yapmadığımı ispat ettim. Değil görevi kötüye kullanma, alınmasını sağladığım kararlarla devleti 45 trilyon liralık zarardan kurtardığım ortaya çıktı. Yani ben aklandım. Şimdi artık bana soruşturma izni veren Bakan Şener'in aklanmasının zamanı geldi.?

BANKAYA GİREMEDİK

İmar Bankası olayında en büyük ihmal ya da kastın Bakan Şener'e ait olduğunu iddia eden Çevik, ?Yönetim Kurulu istifa eden banka okyanusta yüzen bir gemi gibiydi. Derhal fona alınması gerekiyordu. Ancak biz Kurul'da 4 kişi kalmıştık. BDDK müdahale etmeliydi. Biz durumun vehameti nedeniyle, Hükümet yeni bir üye atayana kadar 1 başkan yardımcısının Kurul'da görev yapmasını istedik. Ancak Bakan Şener tarafından bu görüşümüz kabul görmedi. Şener, gönderdiği imzalı yazısında Başkan Yardımcısı'nın geçici de olsa Kurul Üyesi olamayacağını bildirdi. Böylece yeni üye atanana kadar günler geçti? dedi.

Dönemin BDDK Başkanı Engin Akçakoca ile birlikte bir yazı yazdıklarını ve hükümetten derhal kurul üyesi atanmasını istediklerini belirten Çevik, ?Nihayet Mustafa Ekim atandı. O arada olaylar oldu, bankaya giremedik. Yöneticilerle irtibat kesildi, savcılık harekete geçemedi. Buradaki ihmal ya da kasıt 1. derecede Şener'dedir. Bunun için gidip aklanması gerekir? dedi.

Şener'le birbirlerini yıllardır tanıdıklarını belirten Çevik, şunları kaydetti: ?Beni biliyor, ailemi biliyor. 2.5 yıl yargılandım. Üstelik niye kurul içinde sadece ben yargılandım. Siyasi yaklaşımım farklı diye mi oldu bunlar. Hazine Müsteşarı Çanakçı da benimle aynı dönemde BDDK'daydı. O niye yargılanmadı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber