Bakan Avcı, görme engelliler okulunda teknoloji sınıfı açtı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Turkcell'in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı "Engelsiz Eğitim Programı" kapsamında Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokul ve Ortaokulu'ndaki teknoloji sınıfının açılışını gerçekleştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Avcı, görme engelliler okulunda teknoloji sınıfı açtı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık ve Turkcell arasında 17 Haziran'da imzalanan protokolle özel öğretim ve eğitim okullarının donanım ihtiyaçlarının karşılanmasını, bilim-sanat merkezi öğrencilerinin de kod yazma, yazılım alanında eğitilmelerini

hedeflediklerini dile getirdi. Avcı, bu kapsamda yapılacak çalışmalarla engelli okulları, işitme engelli meslek liseleri ve özel eğitim mesleki eğitim merkezleri arasında seçilecek 80 okuldaki atölye veya sınıfların donanım ihtiyaçlarının 2 yılda giderileceğini anlattı.

Bakan Avcı, bugüne kadar ülkenin farklı bölgelerinden 12 okuldaki çalışmaların tamamlandığını aktardı.

Avcı, "Engelli bireylerimize yaklaşımımız, sosyal sorumluluk çalışmalarının da ötesinde belirlenmiş, sağlam temellere ve çerçeveye oturtulmuş, milli ve insani bir görev bilincine tekabül ediyor. Özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilerimizi gözümüzden ve gönlümüzden uzak tutmuyor, onlar için yapılan özel eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi ve sayılarının artması için gayret sarf ediyoruz. Bakanlığımızın ilgili birimleri bu alanda yeni gelişmeler sağlamak, teknolojinin geliştirdiği bütün imkanları sahaya yansıtmak için pek çok çalışma yürütüyor" dedi

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise, bugün 12 okuldaki mesleki atölye ve teknoloji sınıfının açılışını yaparak özel çocukların hayallerine kavuşma yolunda bir ışık yaktıklarını anlattı.

Akça, "Umuyoruz ki bugün burada yaktığımız ışık özel çocuklarımızın hayallerini ve yarınlarını aydınlatacak. Kalan 1,5 yılda 70 okulu daha tamamlayarak ülkemizdeki özel eğitim okullarında eğitim gören 10 binden fazla çocuğumuza yani her 4 engelli öğrenciden birine dokunmuş olmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber