Türkiye'de kadın girişimci oranı yüzde 8,2

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "TOBB'da kadın ve genç girişimciler kurulları kurulduktan sonra Türkiye'de kadın girişimci oranın yüzde 6,2'den 8,2 ye çıktı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'de kadın girişimci oranı yüzde 8,2

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin önemini vurgulayarak, "Veren el olmak istiyorsan, kazanmak istiyorsan bunun adresi girişimcilik" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler'de, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'nde, girişimciliğin istihdam sağlamak için gerekliği olduğunu belirterek "Her yıl 900 bin genç, iş gücü piyasasına giriyor, bu gençlerimize iş imkanı sağlamak için girişimcilik çok önemli. Ayrıca, ülkelerin zenginleşmesinin yolu da girişimcilik" diye konuştu.

Kadın genç girişimcilerin artması gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, TOBB'da kadın ve genç girişimci kurulları kurulduktan sonra Türkiye'de kadın girişimci oranının yüzde 6,2'den 8,2 ye çıktığını bildirdi.

Girişimcilikle ilgili bilgi veren Hisarcıklıoğlu, "Her şey hayalle başlar. Hayal olmadan hiçbir şey olmaz. Hayal gücü olmasa Fatih gemileri karadan yürütemezdi, İstanbul'u fethedemezdi. Mutlaka hayaliniz olmalı ve bu hayalinizi mutlaka hedefe çevirmelisiniz. Hedefiniz de büyük olsun. Hedefleriniz doğrultusunda çok çalışmalısınız. Girişimcilik risk almaktır. Bu yüzden cesur olmanız lazım. Ayrıca veren el alan elden üstündür, veren el olmak istiyorsan, kazanmak istiyorsan bunun adresi girişimcilik" değerlendirmesinde bulundu.

İnovasyonun Türkiye'de yanlış anlaşıldığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"İnovasyonun Türkçesi 'yenilikçilik' demektir. Yenilikçilik kavramı Türkiye'de kullanılmaya başlandığında tam olarak anlaşılmadı. Eskiden herkes ne iş olsa yapardı ama şimdi devir değişti. Artık devir icat çıkarma devri. Herkesten farklı bir fikrin olacak. Bu yüzden her gün 'bugün yeni, farklı ne yapabilirim' diye uyanmanız lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber