Turizm Şube Müdürlüğü'nde 4 dil bilen polisler var

İstanbul'da yabancıların can ve mal güvenliğinden sorumlu Turizm Şube Müdürlüğü'nü bir kadın yönetiyor. İstanbul Emniyeti'ndeki 3 kadın müdürden biri olan Esma Zeyrek Şirin, yeni uygulamaları Milliyet'e anlattı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizm Şube Müdürlüğü'nde 4 dil bilen polisler var

PAŞA ALYURT İstanbul

Yılda ortalama 10 milyon turistin geldiği megakent İstanbul'da yabancıların can ve mal güvenliği Turizm Şube Müdürlüğü ekiplerine emanet. Yoğun bir mesai harcayan Turizm Şube Müdürlüğü'nün başında ise başarılı kadın emniyetçilerden Esma Zeyrek Şirin bulunuyor.

İstanbul'a gezmeye gelen turistlerin en çok şikayet ettikleri konuların başında ise bazı taksicilerin uçuk fiyatlarla taşımacılık yapması geliyor. Emniyet birimleri ise yeni güvenlik önlemleri ile birlikte turistleri dolandırmaya çalışan bu kişilere göz açtırmamakta kararlı olduklarını belirtiyor. Yeni uygulamalar hakkında Milliyet'e konuşan Turizm Şube Müdürü Zeyrek Şirin şunları söyledi:

4 dilde eğitimli personel

"İstanbul'a gelen turistlere yönelik suç olaylarının önüne geçmek için gece gündüz çalışıyoruz. Turizm Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, denetim ve çalışmalarını daha da sıklaştıracak. Turistleri dolandırmaya çalışan simsarlara ağır cezalar kesilecek ve gerekirse cezai yaptırımlar uygulanacak. Önümüzdeki günlerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sivil Trafik ekiplerinin eşlik edeceği denetlemelerle birlikte ticari taksilere yönelik uygulamalarımız olacak. Bu konuda çok hassas ve titiz çalışacağız. Yabancı turistlerin dolandırılması ülkemizin prestijine zarar veriyor. Dolandırılan, ülkelerine döndüklerinde Türkiye hakkında yanlış izlenimlere sahip oluyorlar." Şirin, daha önce de uygulamada olan devriye polis ekipleri uygulamasının devam edeceğini de belirterek, "Turizm Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, turistlerin yoğun olduğu bölgelerde devriye görevi icra etmeye devam edecek. Ekiplerimiz, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça bilen eğitimli personelden oluşuyor. Devriye ekiplerimiz turistlerin can ve mal güvenliğini sağladıkları gibi yardım isteyenlere rehberlik hizmeti verecek. Yabancılardan gelen ihbar ve şikayetler çok hızlı bir şekilde değerlendirilip gerekli birimlere iletiliyor. Önümüzdeki dönemde turistlere yönelik suç olaylarının bitirilmesi en büyük hedefimiz" dedi.

Şirin "Bizim meslek, görevi aşkla icra etme işidir. Mesleğime büyük bir tutkuyla bağlıyım. Turistlerin can ve mal güvenliği için tüm ekip durmaksızın çalışıyoruz" dedi.

Üç kadın şube müdüründen biri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 3 kadın müdürden biri olan Şirin, kendini şöyle anlatıyor: "İlkokul, ortaokul ve liseden sonra Polis Akademisi ile birlikte okul hayatımı Ankara'da tamamladım. Polislik baba mesleği. Ancak bu mesleği seçmemin nedeni aşktır. 1996'da yılında Polis Akademisi'nden mezun oldum. Kariyerimdeki ilk yer Dış İlişkiler Daire Başkanlığı oldu. Malatya'da şark görevimi yerine getirdikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda görev yapmak üzere Ankara'ya döndüm. 2007'de yapılan atamaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne tayin oldum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber