YÖK: Prof.Dr.Nusret Aras'a soruşturma yargı kararıyladır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 15:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK Başkanlığı, "Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras hakkındaki soruşturma ve yargılama sürecinin, yargı mercinin kararıyla başlatıldığını, haklılığına veya haksızlığına da nihai olarak yine yargı mercinin karar vereceğini" bildirdi.

YÖK Başkanlığı, Prof. Dr. Aras hakkında "yönetim görevinden ayırma cezası" verilmesi istemiyle açılan soruşturma ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.Açıklamada, şöyle denildi:

"Danıştay 1. Dairesi, almış olduğu 6 Ekim 2005 tarih ve 2005-1129 sayılı kararla, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'ın 'yargı kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanma' suçunu işlemiş olması isnadıyla adı geçen hakkında ceza soruşturması yapılmasına karar vermiştir. Bu karar üzerine Ankara Üniversitesi Rektörü hakkında YÖK, Anayasa ve 2547 sayılı yasanın verdiği yetki ve görev doğrultusunda gerekli soruşturmayı yaparak, konuyu yargı mercine intikal ettirmiştir.

Ankara Üniversitesi Rektörü hakkındaki soruşturma ve yargılama süreci, yargı mercinin kararıyla başlatılmış olup, haklılığına veya haksızlığına da nihai olarak yine yargı merci karar verecektir. Hiçbir kişi ya da kuruluşun Anayasa ve yasaların kendine vermediği bir yetkiyi kullanma hakkı bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber