KAÜ ve BAÜ'de Rektör seçimleri sonuçlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 16:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖR ADAYLIK SEÇİMLERİNDE SANDIKTAN BOZKUŞ ÇIKTI

Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) bugün yapılan ve 8 adayın yarıştığı rektör adaylık seçimlerinde en fazla oyu Prof. Dr. Cevdet Bozkuş aldı.

Rektör Prof. Dr. Necati Kaya'nın görev süresinin tamamlanmasıyla bugün Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda yapılan seçimlere 8 aday katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren oylama sonucunu ise Rektör Prof. Dr. Necati Kaya açıkladı. Sonuca göre, Prof. Dr. Cevdet Bozkuş 51, Prof. Dr. Arif Baysal 31, Prof. Dr. Haydar Yüksek 28, Prof. Dr. Abamüslüm Güven 20, Prof. Dr. Abdullah Doğan 18, Prof. Dr. İsa Özaydın 16, Prof. Dr. Şaban Maraşlı 8 oy alırken rektör adaylığı için Erzurum'dan katılan Kars doğumlu Prof. Dr. Sırrı Akbaba 2 oy aldı. 184 oydan 177'sinin kullanıldığı seçimlerde 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra konuşan Rektör Necati Kaya, şunları söyledi:

"Bugün burada yapılan seçimde eğilimleriniz ortaya çıktı ama rektör değil adaylarını belirlediniz. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte bu 6 arkadaşımızın isimlerini YÖK'e ulaştıracağız. YÖK de muhtemelen Kasım ayının ilk günlerinde bu 6 adayımızı tekrar dinleyecek ve gizli oylamayla 6'yı 3'e indirecek. Sonra bu 3 aday cumhurbaşkanlığına sunulacak. Cumhurbaşkanı da takdir ettiği bir arkadaşımızı rektör olarak atayacaktır. Bu 6 arkadaşımızdan biri üniversitemizin rektörü olacak. Yani benim halefim olacak. Muhtemelen Kasım ayı ortalarında ben görevimi bu arkadaşıma devredeceğim. Bu arkadaşımız kim olursa olsun bu üniversitenin rektörü olacak sizler de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücünüzle üniversitemizin gelişmesi için çalışacaksınız. Bundan benim hiç kuşkum yok. Dolayısıyla seçim öncesi sürdürülen sakin ortamın bundan sonra da devam edeceği ve bütün arkadaşlarımızın tüm gücünü çalışmalarına vereceklerini ve buna odaklanacaklarını biliyorum ve diliyorum".


BAÜ'DE REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ SONUÇLANDI

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) bugün yapılan rektörlük seçimleri sonuçlandı.

Adaylar arasındaki tek bayan olan BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 78 oy alarak akademik personel tarafından rektör seçildi. Ancak, kurallara göre YÖK'e 6 adayın isminin bildirilmesi gerekiyor. Bunun akabinde YÖK tarafından belirlenecek ilk 3 aday, cumhurbaşkanlığına sunulacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Bedriye Tunçsiper ile birlikte toplam 3 aday arasında yapacağı tercih ile BAÜ Rektörü'nü atayacak. BAÜ Çağış Kampusu'nda yapılan seçimlerde YÖK'e gönderilecek isimler ve aldıkları oy sayıları şöyle:

Bedriye Tunçsiper (78 oy), Şerif Saylan (69 oy), Mahir Alkan (33 oy), Cemal Okuyan (33 oy), Ali Duymaz (31 oy), Bayram Yıldız (14 oy).

BAÜ'nün muhtemel yeni rektörü prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, sonuçların açıklanmasının ardından tebrikleri kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber