Bir haftada ikinci göçmen faciası

Geçtiğimiz hafta, Çeşme ilçesi açıklarında batan mülteci botunun ardından aynı bölgede başka bir facia daha yürekleri yaktı. Önceki gece, Afganistanlı göçmenleri taşıyan lastik bot battı, biri bebek, 6 çocuk boğularak can verdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir haftada ikinci göçmen faciası

İzmir'in Çeşme ilçesinde önceki gece, Afganistan uyruklu göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu biri bebek, 6 çocuk öldü. 5 göçmen sağ kurtarılırken, kaybolan 2 kişi için arama çalışmaları başlatıldı.

DONMAKTAN KURTARILDI

Gece 02.30 sıralarında Boğazadası kuzeyinde lastik botun battığı ihbarı üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile TCSG Umut Gemisi, projektörlerle denizde insan aradı. Dalgıçların da katıldığı aramalarda sudan biri bebek, 6 çocuğun cansız bedeni çıkarıldı.Denizden gemiye alınan 12 yaşındaki Mehdi isimli bir çocuk donmaktan kurtarıldı. Can yelekleriyle hayatta kalmayı başaran göçmenlerin üzerine gemiye alındıktan sonra termal battaniye örtüldü. Sağlık ekipleri de göçmenleri kontrolden geçirdi.

TAHTA PARÇALAR AYRILDI

Lastik botun altına konulan tahta parçalarının yerinden ayrıldığı, botun su almaya başladığı ve havasının indiği gözlendi. Batan lastik botu gemiye çeken Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, göçmenlerin denize düşen eşyalarını da topladı.

Kurtulanlar teşhis etti

Çeşme ilçesinde önceki gün Pırlanta Plajı mevkisinde üzeri siyah montla örtülmüş bir kız çocuğu cesedi bulunmuştu. Yaklaşık bir hafta önce batan sığınmacı botunda kaybolanlar arasında yer aldığının belirlenmesi üzerine kazadan kurtulanlardan yardım istendi. Bottaki diğer kişiler tarafından teşhis edilen cesedin 5 yaşındaki Suriye uyruklu Secide Ali'ye ait olduğu tespit edildi. Otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Ali'nin ön otopsi raporunda, ölüm nedeni "suda boğulma" olarak kayıtlara geçti.

6 AYLIK BEBEĞE KALP MASAJI

TCSG Umut Gemisi personeli, denizden çıkarılan 6 aylık bebeği hayata döndürebilmek için kalp masajı yaptı, solunum

maskesiyle oksijen verdi. Bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber