Turan: Aile birliğinin korunmasını önemsiyoruz

Boşanmalarla ilgili araştırma önergesi) 2014 yılında boşanmalar yüzde 4,5 artmış. Tarih önünde milletimizin devamlılığını sağlamak için evlilik müessesesini diri tutmamız, onu ayakta tutacak seçenekleri gündemimize almamız gerekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turan: Aile birliğinin korunmasını önemsiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, boşanmaların nedenlerinin araştırılması hakkında TBMM Başkanlığına sunulan önergeye ilişkin, bu olayların bir önceki seneye göre 2014 yılında yüzde 4,5 arttığını belirterek, "Tarih önünde milletimizin devamlılığını sağlamak için evlilik müessesesini diri tutmamız, onu ayakta tutacak seçenekleri gündemimize almamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Turan, yazılı açıklamasında, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve 25 milletvekili tarafından "aile kurumunun güçlendirilmesi için boşanma olaylarının ve sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla verilen, araştırma önergesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Önergede artan boşanmalara değinildiğini aktaran Turan, ailelerin dağılmasına, çocukların mağdur olmasına yol açan boşanmaların araştırılması ve gereken önlemlerin alınmasının istendiğini vurguladı.

Boşanma olaylarının hafife alınamayacağına dikkati çeken Turan, çiftlerin ayrılmasından en büyük zararı çocuklarının gördüğünü bildirildi.

Ailenin, toplumu güçlü kılan değerlerin başında geldiğine değinen Turan, şöyle devam etti:

"Aile birliği, toplumun birlik ve bütünlüğünün teminatı. İstatistikler üzülerek gösteriyor ki aile birliği tehdit altında. 2014 yılında boşanmalar yüzde 4,5 artmış. Tarih önünde milletimizin devamlılığını sağlamak için evlilik müessesesini diri tutmamız, onu ayakta tutacak seçenekleri gündemimize almamız gerekiyor. Boşanmalar, sosyal ve ekonomik sorunların dışında özellikle çocuklarda zor bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Boşanmalar, çocukların anne ve baba sevgisinden mahrum kalmasına, neticede tamiri olmayan toplumsal yaralara sebep olabiliyor."

- "Sivil topluma da büyük görevler düşüyor"

Turan, AK Parti iktidarı döneminde, aile kurumunu güçlendirmek amacıyla bir dizi düzenlemeler gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulduğunu, yasal düzenlemelerin yanı sıra doğum, konut ve çeyiz yardımlarının hayata geçirildiğini, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde AK Parti hükümetlerinin yerine getirdiğini belirten Turan, şunları kaydetti:

"Bu konuda hükümet dışında sivil topluma da büyük görevler düşüyor. Buna rağmen kamuoyunun dikkatini çeken artan boşanmalar hakkında araştırma yapılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. Evliliklerin sonlanmasında atılacak adımların doğru tespiti ve zamanında atılması önem arz ediyor. Aile birliğinin korunmasını önemsiyoruz. Ailenin huzuru ve birliği için gerekli adımları attık, yine atacağız. Meclisimizin bu konuyu gündemine alması da çok kıymetli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber