Lise öğrencilerinden örnek proje...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ENKA LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN AÇLIK VE KITLIĞI KONU ALAN "KAPININ ARDINDAKİ GERÇEK" İSİMLİ PROJESİ, AB'NİN DESTEĞİNİ ALDI

Adapazarı Enka Lisesi öğrencileri, Başbakanlık ve Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hazırladıkları "Kapının Ardındaki Gerçek" isimli projeyle, açlık ve kıtlığı masaya yatırıyor.

Adapazarı Enka Lisesi, Toplum Hizmetleri Leonardo Da Vinci Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan "Açlık, kuraklık, nüfus artışı ve kıt kaynaklar" konulu "Kapının Ardındaki Gerçek" isimli proje, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Adapazarı Enka Lisesi'nde 15-21 Ekim 2006 tarihleri arasında Estonya, Litvanya ve Slovenya'dan gelecek öğrencilerle atölye çalışmaları, beyin fırtınaları yapılarak, proje üzerinde tartışma ve sorgulama gerçekleştirilecek.

Adapazarı Enka Lisesi 2. sınıf öğrencisi ve Proje Koordinatörü Yankı Akoğlu, amaçlarının, savaş ve para hırsı yüzünden gölgelenmiş olan sorunlara en etkileyici ve en nitelikli çözüm yolları bulmak olduğunu belirterek, "Bizler Enka Lisesi Toplum Hizmetleri Leonardo Da Vinci Kulübü öğrencileri olarak gençlik programları kapsamında 'açlık, kıtlık, nüfus artışı ve kıt kaynaklar' konulu 'Kapının Ardındaki Gerçek' isimli projemizle ilgili olarak çok yönlü araştırmalar yaptık. Dünyadaki mevcut durumu, bu durumların nedenlerini ve çözümlerini Estonya, Litvanya ve Slovenya'dan gelecek olan misafirlerimizle paylaşacak, atölye çalışmaları, beyin fırtınaları yapacak, tartışacak, sorgulayacak ve geliştireceğiz. Hem fikir dünyamızı zenginleştireceğiz, hem de farklı kültürlere saygılı olmayı öğrenerek kalıcı ortaklıklar kuracağız" dedi.

Akoğlu, Adapazarı Enka Lisesi'nde 15-21 Ekim tarihleri arasında Estonya, Litvanya ve Slovenya'dan gelecek olan öğrencilerle birlikte "Açlık Nedir?, Kör Gözler, Onlar Farklı mı?, Dünyadaki Yerimiz, Bu Yeterli mi?" konulu 5 atölye çalışması, filmler, belgeseller, ve kitaplarla projeyi enine boyuna tartışacaklarını kaydetti. Akoğlu, yabancı öğrencilerle birlikte dünyada yaşanan açlık ve kıtlığı ortak bir çözüme ulaştırmayı ve kapının ardında gizli olan gerçeği bir parça olsun su yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Açlık, kıtlık, kuraklık ve nüfus artışı, doğal kaynakların tahribatı, genel anlamda dünyayı tehdit eden unsurlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Tarihten günümüze gelen sömürgecilik, devletlerin iktidar ve para hırsı yüzünden patlak veren savaşlar, genel salgınlar, medeniyetlerin kalkınma hızlarına yetişememesi, toplumların yüzleşmekten kaçtığı sorunlar ortada dururken, uygar ve gelişmiş kabul edilen ülkelerce yok sayılması, gözden kaçırılan en önemli konulardan bir tanesidir. Bizler bu amaçla yabancı misafirlerimizle birlikte ortak bir sorun için, ortak bir çözüme ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca kapının ardında gizli olan bir gerçeği bir parça olsun su yüzüne çıkarmayı istiyoruz. Böylece insanların, toplumların ulusların sorunlara tepkisiz kalmamalarını ve oluşabilecek tüm sorunlar için önlem almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Projemiz, bizi, katılımcıları, ailelerimizi, herkesi etkileyecek ve insanları düşünmeye teşvik edecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber