Belediye başkanı makamında piranha besliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU'NUN PERŞEMBE BELEDİYE BAŞKANI SELAMİ ÇARKCI, MAKAM ODASINDAKİ AKVARYUMDA 4 ADET PİRANHA BALIĞI BESLİYOR

Ordu'nun Perşembe İlçesi Belediye Başkanı Selami Çarkcı, makam odasındaki akvaryumda türünün en saldırgan örneği olan piranha balıkları besliyor.

Anavatanları Güney Amerika suları olan, özellikle Brezilya ve Peru açıklarında yoğun olarak bulunan 'Serrasalmus Niger', diğer adıyla 'Black (kara) Piranha' türünün en saldırgan özelliklerini taşıyan piranhaları makamındaki akvaryumda besleyen Belediye Başkanı Selami Çarkcı, 2 yıllık süre içinde onları evcilleştirmeyi başardı. Etobur olmalarına rağmen onları normal balık yemiyle besleyen Başkan Çarkcı, piranhaları et yemekten vazgeçirdi.

Makama gelenlerin büyük ilgisini çeken piranhaları beslemeye başladığında çok küçük olduklarını, ancak 2 yıllık süre içinde sayılarının 4'e, boylarının 50 santime ulaştığını belirten Başkan Çarkcı, en çok akvaryum temizliği yaparken zorlandıklarını söyledi. İlk zamanlarda piranhaları balıkla beslediklerini söyleyen Başkan Çarkcı, "İlk zamanlar balık yetiştiremiyorduk. Ama sonradan normal balık yemi vermeye başladık. Gittikçe alıştırdık ve onları adapte edip evcilleştirdik. Fakat her gün yem atmamız gerekiyor. Bir ara 2 adet köprü balığını da akvaryuma koymuştuk. Akşam yem atmayı unutunca ertesi sabah balıkların kılçıklarını bulduk. Akvaryum temizliği yaparken zaptetmekte zorluk çekiyoruz. Çok seri ve güçlü bir balık. Ama biz Karadeniz çocuğuyuz, balıkları severiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber