Bu Takıntıdan Artık Vazgeçilmeli

Gün geçmiyorki, Diyanet İşleri Başkanlığında imam hatip olarak görev yaparken, Milli Eğitim Bakanlığına öğretmenler olan geçenlere dair yeni bir haber yayımlanmamış olsun... Hem bir kısım medya hem de CHP tarafından vebalı muamelesi yapılan Diyanet personeline dair bu haberler hukuki olmaktan öte ayıptır ve yakışıksızdır. Bu konudaki son haber ise CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun verdiği soru önergesidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Meclis Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim bakanı Hüseyin Çelik tarafından cevaplanması istenen soru önergesinde, Diyanet personelinin neden Milli Eğitim Bakanlığına geçirildiğine dair sorulara yer verdi. ANKA haber ajansı, bu haberi "Milli Eğitimin imamları Meclis'te" başlıkla haberleştirmiş... Baloğlu'nun önergesindeki son soru şu şekilde: "Bakanlığınız, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelecek nakil taleplerine onay vermeye devam edecek midir?"

Manşet spotunda belirttiğimiz üzere bu tür iddialar ayıp ve yakışızdır. Zira genel öğretmenlik alım dönemlerinde Milli Eğitim Bakanlığı naklen öğretmen alımı da yapmaktadır. Naklen öğretmen alımına branş kontenjanın yüzde 2'si civarında kontenjan ayrılmaktadır. Naklen alıma, memur olup da 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre öğretmenlik yapma niteliğine haiz tüm memurlar başvurabilmektedir.

Bu çerçevede diğer kurumlardaki memurlar gibi Diyanet İşleri Başkanlığındaki memurlar da bu naklen öğretmenlik alımlarına başvurmaktadır. Bundan garipsenecek veya soru önergesine konu olacak bir yön bulunmamaktadır. Bunda, yeni bir irtica ispatına girişilecek malzemede bulunmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, hiçbir niteliği olmayan imam hatipleri öğretmen olarak ataması bir durum söz konusu olsaydı, haberler ve bu soru önergesi belki bir anlam ifade edebilirdi. Ancak öğretmen olarak atanan adaylar İlahiyat Fakültesi veya lköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunudur.

Dolaysıyla okullardaki Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri ile Arapça öğretmenliği derslerini vermek üzere atanan Diyanet İşleri Başkanlığı personeline vebalı muamele yapılması ve bu takıntıdan vazgeçilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber