Bursa'da, sınıftayken cebi çalan öğretmene soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, okullarda yaşanan şiddet, taciz ve kamera şakalarıyla ilgili görüntülerin televizyon kanallarında yayınlanmasının ardından, okullarda uygulamaya konulan cep telefonu yasağının ?tedbir' amaçlı olduğunu söyledi.

Bu kararın alınmasında, öğretmenler ve öğrencilerle yapılan görüşmenin etkili olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, cep telefonlarının ders ve okul koridorunda açılmayacağını açıkladı. Bunun yasak değil, ?tedbir' olduğunu kaydeden Kumbasar, ?Kentte 18 bin öğretmenimiz görev yapıyor. Kendileri cep telefonu konusunda öğrencilere örnek olacak. Derste ve koridorda telefonlar açılmayacak. Telefon listeleri bende bulunan ve kendilerini uyardığımız öğretmenleri zaman zaman arayacağım. Telefonu ders sırasında açan öğretmen hakkında soruşturma başlatacağız? dedi.

Yasağa uymayan ve sürekli uyarılan öğrencilerin cep telefonlarının alınıp, ailelerine bilgi verileceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, böylece öğrencilerin kendilerini derse daha kolay adapte edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber