Askerlik şubesine VHKİ alırken, tarım bölümü mezunu olma şartını aramak

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik şubesine VHKİ alıyor ama mezuniyet şartı olarak tarım işletmeciliği, tarımsal işletmecilik, çiftlik yönetimi bölümlerinden mezun olma şartı konulmuştur.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askerlik şubesine VHKİ alırken, tarım bölümü mezunu olma şartını aramak

Milli Savunma Bakanlığının memur alım ilanı 2 Aralık 2015 tarihinde memurlar.net'te yayımlanmıştır. Tıklayınız.

İlanda yer alan kadrolardan birisi de VHKİ kadrosudur. Ancak, askerlik şubesine VHKİ alırken aranan mezuniyet şartları şu şekildedir:

"Genel İşletme,
İşletme,
İşletmecilik,
İş İdaresi,
Ticaret ve Yönetim, Endüstriyel Yönetim,
Orta Kademe Yöneticilik,
Orta Kademe Yöneticiliği,
Tarımsal İşletmecilik,
Girişimcilik ve Proje Yönetim Asistanlığı,
İşletme Organizasyonu ve Çiftlik Yönetimi,
Tarım İşletmeciliği,
İşletme Yönetimi,
İşletme- Muhasebe,
Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,
Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi,
Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı,
İnsan Kaynakları,
Personel Yönetimi,
İnsan Kaynakları Yönetimi,
önlisans programlarının birinden mezun olmak."

Bir ziyaretçimiz bu ilana ilişkin olarak şu tespiti yapmaktadır:

"Milli Savunma Bakanlığı personel alım kriterlerindeki, eğitim nitelikleri listesindeki haksız uygulama devam etmektedir. MSB 02 Aralık 2015 tarihli memur alım ilanı Tablo 2 nin 1. Sırasındaki Veri Hazırlama Kontrol İşletmeninin eğitim niteliği şartlarında da bazı önlisans bölümleri sayılmış, önceki yıllardaki aynı (askerlik şubeleri) kadrolar için MSB nin memur alım ilanlarındaki halkla ilişkiler önlisans bölümü çıkarılarak yerine farklı bölümler eklenmiştir. Bunlardan bazıları tarım işletmeciliği, tarımsal işletmecilik, çiftlik yönetimi bölümleridir. Alım yapılacağı belirtilen ilçelerde sadece MSB ye bağlı olan Askerlik şubeleri olduğundan yola çıkarak, Askerlik şubeleri için Veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosuna alınacak memurlarda neden yukarıdaki bölüm mezunları tercih edilmektedir ve Milli Savunma Bakanlığının halkla iletişim kurduğu tek birimi olan Askerlik Şubelerinde çalışacak memur alım ilanında neden Halkla İlişkiler önlisans bölüm mezunu tercih edilmemektedir.

Anayasanın 70. maddesinde "Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez." denilmektedir.

Anayasamızın bu maddesi uyarınca Veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosundaki hangi nitelikten dolayı, Halkla ilişkiler bölüm mezununun değilde çiftlik yönetimi mezununun tercih edildiğinin açıklanması gerekmektedir."

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMALI

Mail yoluyla bizlere ulaşan üyemizin belirttiği gibi, halkla direkt teması olan askerlik şubesindeki VHKİ kadrosu için neden halkla ilişkiler bölümü mezunları değil de tarım işletmeciliği ile ilgili bölüm mezunları tercih edilmektedir. Bu açıklama yapılmadığı sürece, bu tür ilanların belirli kişilere yönelik olarak çıkarıldığı iddiları her zaman için ciddi taraftar bulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber