Çevre ve Orman yardımcılığı sınavı soru önergesi oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Orman Bakanı Sayın Osman PEPE tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Nail KAMACI

CHP Antalya Milletvekili

Çevre ve Orman Bakanlığı basında ve internet adresinde yaptığı ilanlarla 225 adet 8. derece kadrolara atama yapılabilmesi için yarışma sınavı açacağını duyurmuştur. Ancak sınav ilanında belirtilen bazı hususlar tartışmalı görünmektedir. Bu çerçevede;

1- 1. Grup olarak tanımlanan Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarının atanması için KPSSP53'ün seçilmesinin nedeni nedir? Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi bölümlerinden de uzman yardımcısı alınacağı düşünüldüğünde içinde bu iki bölümünün test katsayılarını da barındırmayan, bunun yanı sıra İktisat, Maliye ve Muhasebe testlerinin katsayılarını barındıran KPSSP53'ün seçilmesi isabetli bulunmakta mıdır?

2- Sınava katılacak bütün adayların KPSS'ye girmesi zorunlu olduğu düşünüldüğünde, adaylardan KPSS İngilizce testi ile ilgili bir yeterlilik istenmeyip Bakanlık tarafından ayrı bir İngilizce testi yapılmasının nedeni nedir? Bu test hangi kurum tarafından yapılacaktır? ÖSYM'nin yaptığı test neden kullanılmamaktadır?

3- Uzman Yardımcılığına atanmak için ayrı bir ?alan bilgisi? yazılı sınavının yapılmamasının nedeni nedir? Özellikle seçilen puan türünün ilgili testleri içermemesi ve sözlü sınavın da yazılı sınav kadar nesnel bir değerlendirme sistemi olmaması durumunun sınavın şeffaflığına gölge düşürdüğü düşünülmekte midir?

4- Bakanlığın görev alanına hem çevre hem de orman mevzuatı girdiğine göre 130 adet Çevre Mühendisi alınmasına rağmen Orman Fakültesi mezunlarından sadece 30 adet istihdam edilmesinin nedeni nedir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber