Yılmaz: Sanayide enerji verimliliği arttırılacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin enerji verimliliğinin sağlanması konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve yapılan çalışmalarla sanayide enerji verimliliğinin sağlanacağını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılmaz: Sanayide enerji verimliliği arttırılacak

Gaziantep'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Grand Otel'de GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı Çağrısı ve Eğitimi'ne katıldı. Eğitim programına Bakan Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan ile sanayici ve işadamları katıldı. Bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliğini konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlayan programın açılışında konuşan Cevdet Yılmaz, sanayide enerji verimliliğinin sağlanması gerektiğini kaydetti. Enerjide dışa bağlı olmamak için sanayide enerji verimliliğine önem verdiklerini aktaran Yılmaz, şunları dedi:

"Türkiye'nin 2014'de 255 milyar 490 milyon kilovat-saat olan elektrik enerjisi talebinin 2018'de 341 milyar kilovat-saate çıkacağı öngörülmektedir. Bu da 2014-2018 yılları arasındaki dört yıllık kısa sürede enerji talebinin yüzde 34 oranında artacağı anlamına gelmektedir. Bu hızlı yükseliş, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, enerjide dışa bağımlılığımızı arttıracağının göstergesidir. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması önemli bir alternatiftir. GAP Bölgesi'nin güneş ve biyokütle başta olmak üzere yenilenebilir enerji potansiyeli oldukça yüksektir. Yenilenebilir enerji kaynakları değerlendirilirken, enerji verimliliğinin de azami düzeyde sağlanması oldukça önemlidir."

GAP Bölgesi'nin tamamının kapsayacak olan program, Türkiye'de bir ilki teşkil ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber