CHP: Yeni Anayasa için kapımızın önünden geçmeyin

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ak Parti'nin yeni anayasa konusunda randevu talep edeceğine yönelik haberlere ilişkin olarak "Sadece Erdoğan memnun olsun diye anayasa değişikliği çağrısında bulunuyorsunuz. Kapımızın önünden geçmeyin" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2015 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP: Yeni Anayasa için kapımızın önünden geçmeyin

MERİÇ TAFOLAR

Tekin, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede özetle şunları kaydetti:

- CHP, sorun yaratan değil tam tersine sorun çözen bir siyasi parti. Çözüm süreci ve Kürt meselesi konusunda Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı'na, 'CHP ile görüşmenin bir zaman kaybı olduğu'nu ifade ettiği dönemlerde CHP Genel Başkanı, tereddüt etmeden AKP Genel Merkezi'ne, Kürt meselesinin çözümü konusunda ciddi bir öneriyle ve paketle gitti. Ne yazık ki, ciddiye almadılar. Şimdi görüyorum ki, bütün önerilerimizi reddeden iktidar, bugün CHP'nin söylemiş olduğu noktaya geldi. Keşke o gün önerilerimizi en azından TBMM'de tartıştırılabilir noktaya getirseydik, bugün Güneydoğu coğrafyasında düşük yoğunluklu bir savaşla karşı karşıya kalmamış olurduk.

- Kevgire çevirdiğiniz eğitim sistemiyle ilgili görüşme talebimiz oldu, reddettiniz. Evrensel kurallar içinde hukuk sistemi yapalım dedik, görüşmeyi bile kabul etmediniz. Kürt meselesi konusundaki taleplerimize alaycı bir tavırla cevap verdiniz, sonra önerimize geldiniz. Irak politikasıyla ilgili feryatlarımıza rağmen iç politikada siyasi malzeme haline getirdiniz. Suriye'de yangın olduğunu gören CHP'nin uyarılara rağmen iç politikayı mezhep tartışması içine soktunuz. Bütün bunları yok sayacaksınız, sadece Erdoğan'ın memnun olsun diye Anayasa değişikliği çağrısında bulunuyorsunuz. Kapımızın önünden geçmeyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber