MEB, yalan haberlerin kitabını yazıyor!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürekli eleştirilerin odağında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı, ilginç bir çalışma yürütüyor. Günde 1 milyon insanın ziyaret ettiği internet sitesinde yanlış haber ve yorumlara cevap veren bakanlık, şimdi bunları bir kitapta topluyor. ?Küçük Puntolu Haberlere Büyük Puntolu Cevaplar' adıyla yayınlanması beklenen kitapta yanlış bulunan 200 habere yer veriliyor. ?www.meb.gov.tr? adresinden yayınlanan tekzip metinlerinden oluşacak kitabın içeriğinde ?Haberin aslı nedir? Köşe yazarları ne yazmış? Bakanlık nasıl bir açıklama göndermiş? Köşe yazarı bunu nasıl kullanmış?? sorularının cevabı da olacak.

Gazetecilik mesleğinde duayenleşmiş birçok köşe yazarının yorumlarının yer aldığı kitapta, ?Bekleyelim görelim', ?Manzara-i umumiye', ?İstifalar fuhuştan', ?Uzattığı eli ısırdılar' bazı köşe yazılarının başlıkları. Kitaba girecek haberlerden bazılarının başlıkları ise şöyle: ?Müslüman değilim diyen derse girmez', ?Bir Ali Dibo da MEB'de', ?İNSAF', ?Bakan tavsiye etmiş' ve ?Çelik kendini tekzip etti', ?Rezaletin adresi Gölbaşı', ?Müdür odasında taciz sahneleri'.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Kenan Şahin, Türkiye'nin yarısına hitap ettiği için gazetelerde MEB ile ilgili çok sayıda haber ve yorum yer aldığını söyledi. Eğitim muhabirleriyle problem yaşamadıklarını anlatan Şahin, "Eğitim muhabirleri oldukça tecrübeli. Bugüne kadar bilmedikleri bir konu olduğu zaman mutlaka telefon açıp bana ya da ilgililere sordular. Biz çoğunlukla köşe yazarlarının yanlış bilgi veya eksik bilgiden kaynaklanan yorumlarına tekzip yazıyoruz." dedi. Şahin, gazete ve köşe yazarlarının, yaptıkları yanlış haberlerden sonra tekzip metni yayınlamaktan kaçındıklarını ifade ederek, bu sebeple tekzip metinlerini ilk önce kendi internet sayfalarında yayınladıklarını, şimdi de bir kitapta topladıklarını kaydetti. Kitabın bitme aşamasında olduğunu, izinler çıktığında basımına geçileceğini aktaran Şahin, ?Türkiye'de medyanın tekzipleri yayınlama sıklığını biliyorsunuz, çoğunlukla yayınlamazlar. Biz de bir çözüm olarak internette yayınladık. İnternet sayfamız günde 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yalan haberlere bir başka çözüm olarak bunları bir kitap haline getirmeye karar verdik. İsmi ?Küçük Puntolu Haberlere Büyük Puntolu Cevaplar' olan kitap üzerinde halen çalışıyoruz. Üç dört ayaklı bir kitapçık olacak. 200 kadar yalanlamamızı bu kitapta toplayacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber