Ankara, yabancı heyetlerle görüşmede artık çok titiz

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GEÇTİĞİMİZ günlerde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sahte Somali heyetiyle görüşmesinin yankıları sürerken, artık bakanlıklar yabancı heyetlerle görüşme konusunda 'sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş' misali çok daha dikkatli davranıyorlar.

Haritada denize kıyısı gözükmeyen Burkina Faso'nun, Tarım, Su ve Deniz Kaynakları'ndan Sorumlu Bakanı'nın Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüşme isteği hem bakanlıkta hem de basında şüphelere neden oldu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Burkina Faso Tarım, Su ve Deniz Kaynakları Bakanı Salif Diallo ile makamında görüştü. Fransız sömürüsü bir ülke olan Burkina Faso'nun Tarım Bakanı'nın gündeminde Türkiye'ye pamuk satmak varken Tarım Bakanlığı ve basın mensuplarının aklında ise 'Yine mi dolandırılıyoruz' şüphesi vardı.

Sıkı inceleme

Burkina Faso'nun Tarım, Su ve Deniz Kaynakları Bakanı Diallo'nun randevu talebi üzerine Tarım Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı'ndan heyetin 'gerçek' olup olmadığını teyit etti. Ziyaretin resmi olduğunun anlaşılması üzerine Burkina Faso'nun haritadaki yeri ve Türkiye ile ilişkileri araştırıldı. Tarım Bakanlığı ile aynı şüpheyi paylaşan basın mensupları ise haritada denize kıyısı olmayan Burkina Faso'da neden Deniz Kaynakları'ndan sorumlu bakanı olduğunu sordular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber