Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkiye-Fransa ilişkilerinde kritik gün...

- Sosyalist Parti'nin sunduğu, sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyenlere hapis ve para cezası öngören yasa teklifi Fransa Parlamentosunda görüşülecek.

- Teklifin görüşmelerini bir grup Türk parlamenter ile meslek örgütü temsilcilerinin de takip etmesi bekleniyor.

- Ankara Ticaret Odası Meclisi, yasa teklifi nedeniyle 61 meslek komitesinin de katılımıyla olağanüstü toplanacak, toplantının ardından deklarasyon yayınlanacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanacak.

4- Başbakan Erdoğan, Alman Parlamenter Lale Akgün ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott'u Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

5- Yüksek Planlama Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'nda toplanacak.

6- ABD'nin terörle mücadele özel temsilcisi emekli Orgeneral Joseph W. Ralston, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullan Gül ile görüşecek.

7- Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta'nın, Ankara temasları...

- Konuk Dışişleri Bakanı'nı Cumhurbaşkanı Sezer Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Erdoğan Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek

- Spanta, Dışişleri Bakanı Gül ile Dışişleri Konutu'nda bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

8- Türk askeri, Lübnan yolunda...

- Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) harekatına katılacak Türk birlik ve unsurlarının Ankara'dan ayrılışları dolayısıyla 4. Kolordu Komutanlığı General Eşref Akıncı Kışlası'nda uğurlama töreniyapılacak.

9- 2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Stockholm'de açıklanıyor.

- Ödülün favori isimleri olarak Orhan Pamuk, Adonis, Ryszard Kapuscinski, Joyce Carol Oates, Amos Oz, Milan Kundera, Umberto Eco sayılıyor.

10- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Brüksel temasları ve Kıbrıs konusundaki son gelişmelere ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

11- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa turu çerçevesinde, Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarda bulunacak.

12- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, Tokyo'daki temasları izleniyor.

13- Dünya Tarım Günü...

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Abdellatif Tabet ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

- Sürdürülebilir Tarım Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara'da Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde "Gıda Güvenliği" konulu toplantı düzenlenecek.

14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk Patent Enstitüsünde "Patent ve Marka Vekilleri" istişare toplantısına katılacak.

- Bakan Coşkun, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ortak yürütülen piyasa gözetim faaliyetleri ile ilgili konuları içeren "Eşleştirme Projesi"nin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya da katılacak.

15- Korutürk anılıyor...

- 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 19. yıldönümünde, Ankara'da Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anılacak.

16- TBMM'den....

- Genel Kurulda, Tohumculuk Yasa Tasarısı ele alınacak, milletvekili seçilme yaşının 25'e düşürülmesini öngören Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylaması yapılacak.

- İçişleri Komisyonunda, Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

17- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

18- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret edecek.

19- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin Ankara'daki temasları izleniyor.

20- Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nce düzenlenen "Stratejik Öngörü: 2023" konulu sempozyum Ankara'da sürüyor.

21- Tören... Toplantı... Sempozyum...

- Amasya Üniversitesinde 2006-2007 Akademik Yılı'nın başlaması nedeniyle Eğitim Fakültesi Salonu'nda tören düzenlenecek.

- Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Meydanı ve Raylı Sistem çalışmaları ile ilgili görsel brifing düzenleyecek.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, British Council yetkilileriyle birlikte "İller arası sokak ligi projesi"ne ilişkin basın toplantısı yapacak.

- İzmir Barosunda kurulan Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Hukuk Araştırmaları Komisyonunun tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Basın Kartı Komisyonu Toplantısı Bayburt Öğretmenevi'nde devam edecek.

- TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince düzenlenen "Magnezyum Teknolojileri ve Uygulamaları" konulu toplantı Gebze'de yapılacak.

- UniCredit'in bir kuruluşu olan ve proje finansmanı alanında faaliyet gösteren HypoVereinsbank (HVB), İstanbul'da "Türkiye'de Proje Finansmanı ve Gelecekte Piyasadaki Olası Gelişmeler" konulu toplantı düzenleyecek.

- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Ankara'da "Jeotermal Enerji ve Yasal Düzenlemeler" konulu sempozyum düzenlenecek.

22- İzmir'de kruvaziyer turizm...

- Dev yolcu gemileriyle İzmir'e gelen yolcu sayısı 156 bine ulaştı.

- Kuşadası Limanı'nda da yolcu sayısında geçen yıla göre yüzde 40 artış görüldü.

- İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş:

- "Kruvaziyer gemiler sayesinde, İzmir, Akdeniz'in incisi olma hedefine yaklaştı."

23- Lübnan'da bir Türk beldesi...

- Lübnan'ın Trablus kenti yakınlarında, Osmanlı döneminde bölgeye yerleşen yaklaşık 2 bin 800 Türk'ün yaşadığı bir Türk beldesi bulunuyor.

- Çoğu Türkçe'yi sorunsuz konuşan ve hayranı oldukları Türk ses sanatçılarının türkülerini dinleyen belde sakinleri, Türk askerinin Lübnan'a gelecek olmasına çok seviniyor.

- Belde halkı, Osmanlı döneminden kalma tarihi paralar ve eşyaları büyük titizlikle saklıyor.

24- Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13. ayağı olan 4. Türkiye Rallisi, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda verilecek startla başlıyor.

25- Futbolda Lig B 1. ve 5. gruplarda 10. hafta maçları ile Üçüncü Lig'de 1. ve 3. grupta 1'er maç yapılacak.

26- Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ARKAS Spor karşı karşıya gelecek.

27- Bincilikte Federasyon özel unvan yarışmaları "Ford Kupası" ile başlıyor.

28- Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı ile Acıbadem Sağlık Grubu arasında sponsorluk anlaşması imzalanacak.

29- Bursaspor'un golcüsü, sahalara dönmek için gün sayıyor...

- Geçen sezon Bursaspor'un Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı maçta sol ayağı kırılan ve 10 aydır sahalardan uzak kalan Eser Yağmur, kırığın tam kaynamaması nedeniyle 2 ay daha futbol oynayamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber