Sezer, Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nu onayladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nu onayladı.

TBMM Başkanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine sahip, özel bütçeli kurumun merkezi, Ankara'da bulunacak. Kurum, gerekli gördüğü yerlerde büro açabilecek.

Başdenetçilik ve kuruldan meydana gelecek kurumda 1 başdenetçi, en fazla 10 denetçi, genel sekreter, uzman, uzman yardımcıları görev yapacak.

Başdenetçi, başdenetçi vekili ve denetçilerden oluşacak Kamu Denetçiliği Kurulu, kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikleri çıkaracak, yıllık raporlar ve gerek gördüğü konularda özel rapor hazırlayacak.

Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler ile resen imzaladığı karar ve emirler, yargı faaliyetlerine ilişkin işlemler ile yargı mensuplarının işlem ve eylemleri, TSK'nın salt askeri hizmete ilişkin faaliyetleri, yasama yetkisinin kullanılmasına ilişkin işlemler, kurumun görev alanı dışında olacak.

Genel Kurul, bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde, başdenetçi ve denetçi seçimlerine başlayacak. Başdenetçi veya denetçi, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuyla seçilecek.

Hiçbir organ, makam, kişi, merci, başdenetçiye ve denetçilere, görevleriyle ilgili talimat veremeyecek, genelge gönderemeyecek. Başdenetçi ve denetçiler, 5 yıl süreyle görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber