Hafta sonu yağışlı geçecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun büyük bölümünde 3 gün boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, önümüzdeki 3 gün boyunca yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Buna göre, yarın Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Van, Bitlis ve Muş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Kars ve Ardahan çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Rüzgar, yurdun kuzeybatısında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 14 Ekim Cumartesi günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, yurdun kuzeybatısında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmeye devam edecek..

Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların pazar günü de devam etmesi bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Güneybatı kesimlerde değişmeyecek, diğer yerlerde 3 ila 6 derece azalacak.

Etkili yağış beklenen bölgelerde oluşabilecek sel, su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber