Kilis cinayetinde jandarmaya soruşturma

Haber Giriş : 12 Ekim 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin'in öldürülmesine ilişkin davada üç jandarma görevlisi hakkında soruşturma izni verildi

KİLİS kent merkezinde 3 Haziran 2005'te eski belediye başkanı ve eski milletvekili Ekrem Çetin (71) ile oğlu Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin (27) öldürülmüştü. Cinayetin ardından Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Mustafa Demir, İbrahim Demir, Hasan Aslan, Lütfü Aslan, M. Yaşar Kösemez ve Mehmet Çelebi tutuklu olarak yargılanıyor.

Davada tutuklu yargılanan Mustafa Demir'in İl Jandarma Komutanlığı'nın ?kayıtlı haber elemanı' olduğu belirlendi.

Sanık Mustafa Demir, mahkemede JİTEM mensubu olduğunu doğruladı. Mahkeme heyeti, kararı 20 Ekim'deki son duruşmaya bıraktı.

Cinayetle ilgili dönemin Kilis Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı S.N. ile Jandarma Başçavuş C.Y. ve Jandarma Uzman Çavuş V.E. hakkında da araştırma yapılmasına karar verildi.

Jandarma görevlilerinin olay yerine polisten önce giderek delilleri kararttıkları, tanıkları baskı altına alarak faillerin belirlenip yakalanmasını engelledikleri iddia ediliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber