Müsteşar Birinci'ye hapis cezası istenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci'nin, "görevde yetkiyi kötüye kullanmak" suçundan 7 aydan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Yargıtay 4. Ceza Dairesindeki davanın bugünkü duruşmasında, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Necat Birinci'nin yargı kararlarını etkisiz bırakan keyfi işlem yapmak suretiyle şikayetçiler Latife Sayan ile ilgili olarak bir kez, Bedrettin Ekmekçi ile ilgili olarak da müteselsilen "görevde yetkiyi kötüye kullanma" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirtti.

Birinci'nin, suç tarihinde yürürlükte olan 765 sayılı eski Türk Ceza Kanununda (TCK) "görevde yetkiyi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 228. maddesi gereğince 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, sanığın üzerine atılı suçu birden çok işlediği göz önüne alınarak, talep edilen cezanın eski TCK'nın 80. maddesi uyarınca altıda birden yarı oranına kadar artırılması da istendi.

Mütalaada, Birinci'nin kişiliği ve suç işleme eğilimi dikkate alınarak cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesi ve 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkındaki Kanunun 4. maddesinde yer alan "cezanın aşağı miktarı esas alınır" ve 6. maddesinde öngörülen "cezanın ertelenmesi" hükmünün uygulanmaması talep edildi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Ünal Başoğlu, sanık Birinci'nin avukatlarının talebi doğrultusunda duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber