Azınlık okulları tabelasında MEB ve TC yazmayacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKUL ve Kurumların Tabelaları Yönetmeliği'nde değişiklik yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul tabelalarına ilişkin kuralları yeniden belirledi. Yeni düzenlemeyle, eski yönetmelikte yer alan 'MEB'e bağlı merkez ve taşra teşkilatındaki kurumlar ile her tür ve derecedeki resmi, özel, azınlık ve yabancı okulların binalarının dışına konulacak tabelalarına, 'T.C.' ile 'Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresi, kurum veya okulun özel adından önce yazılır' ifadesi kaldırıldı.

Bakanlık, özel ve tüm resmi okullar için ise 'T.C.' ve 'MEB' ibareleri için belirlenen yeni bir logoların tabelanın sol tarafında kullanılması kararlaştırıldı. 50 bine yakın okulun tabelalarının değiştirilmesine başlandı.

Ancak değişikliği tüm okul tabelalarından TC ibaresinin kaldırılacağı şeklinde anlayan CHP'li vekiller endişe yaşadı. Konu dün TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya yol açtı. CHP'li Bayram Meral, ''Utanıyor musunuz T.C'den? Bakan T.C'yi içine sindiremiyor mu?'' diye sordu. Meral'in gündemdışı konuşmasına cevaplandıran Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, başta AK Parti mensupları olmak üzere, bütün vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olmaktan şeref duyacağını söyledi.

BAŞKA SORUN YOK MU

CHP'li Muharrem İnce de yaptığı açıklamada 'Okulların bunca sorunu varken trilyonluk kaynağın bu şekilde tabelalara heba edilmesini anlayamıyorum. Buradan kime ne rant sağlanacak. Yoksa kendi yandaşlarına illerde rant mı sağlanacak.'

MEB ise bu açıklamaların ardından 'Tabelalardan TC ifadesini kaldırmadık, görüntü kirliliğini önelmek için tüm tabelelara düzenleme getirip, değişitirdik' dedi. Ancak Bakanlık azınlık ve yabancı okullardan çıkarılmasına ilişkin bir açıklama yapmadı.

BİRİLERİ PARA KAZANACAK

Anadolu Eğitim - Sen Başkanı Cansel Güven, tabelaların maliyetine dikkat çekerek, 'Durup dururken binlerce yeni tabela yapılacak. Birileri yine büyük paralar kazanacak. Eğitim alanında daha çok ihtiyaç varken, aciliyeti nedir?' diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber