Gerekiyorsa elektriğe zam yaparız

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Ali Babacan, 2007 yılında seçim var diye ekonomideki kararlı politikalardan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Babacan, 2007 bütçe taslağı üzerindeki görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Babacan bir soru üzerine, KİT'lerin mali dengesinin önemli olduğunu belirterek, ?'Eğer gerekiyorsa enerji KİT'lerinin ürünlerine de zam yapılabilir'' dedi. Babacan, Cari açık artış hızının bundan sonraki süreçte yavaşlayacağını da vurguladı. Merkez Bankası'ndaki boş pozisyonlara yapılacak atamalarla ilgili adayların Başkan Yılmaz'ın süzgecinden geçtikten sonra önlerine geldiğini dile getiren Babacan, ?Durmuş Bey'in evet dediği 3-4 isim şu an elimizde. Doğru isimleri buluncaya kadar çalışacağız? dedi.

CARİ AÇIĞA YATIRIM DOPİNGİ Bu arada, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, yılın ilk sekiz aylık döneminde cari açığın 22.4 milyar dolara ulaşmasına karşın, sermaye girişinin 36.4 milyar dolar, doğrudan yabancı yatırımların da 12.1 milyar dolar olduğuna söyledi. Şener, doğrudan yatırımların cari açığın yüzde 54.1'inin finanse eder duruma geldiğini kaydetti. Doğrudan yabancı yatırımlar ve uzun vadeli sermaye girişinin ?sermaye hareketleri? içindeki payının yüzde 88.2'ye ulaştığını, özel kesimin uzun vadeli kredi kullanımının da 13 milyar dolar olduğunu kaydeden Şener, ?Bunlar cari açığın sağlıklı-kalıcı finansmanına işaret etmektedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber