Kablo savaşı Sezer'in bile yayınını kesti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türksat A.Ş. ile TSMF arasındaki kablo televizyon savaşı dün Türkiye'nin dört büyük kenti İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'yı vurdu. Erol Aksoy'un Kablonet ve İnteraktif şirketleri üzerinde haciz başlatan TMSF, tekrar kablo televizyon kutularını sökmeye başladı.

Dört büyük ildeki izleyiciler, Fransa'da Ermeni soykırımının inkarına hapis öngören yasa tasarısının sonucunu ve Nobel Edebiyat Ödülü'nü kimin kazandığını anında televizyonları başında öğrenemediler. Gazete bürolarını arayan onlarca vatandaş, devletin iki kurumu arasındaki çekişmeyi protesto ettiklerini dile getirirken, "Türkiye için önemli bir kararın alınacağı böyle bir günde haciz işleminin gerçekleştirilmesini kınıyoruz" dediler.

ÇANKAYA'DA DA KESİLDİ: Fransız Parlamentosu'nun tasarıyı kabul ettiği ve ardından da Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığı saatlerde, Çankaya Köşkü'nün de bulunduğu Çankaya semtinde kablo televizyon yayını kesildi. TMSF, İstanbul-Avrupa yakasının bir kısmı, İzmir, Antalya, Yalova- Çerkezköy, Bursa-Tekirdağ- Çorlu, Kocaeli-Gebze ve Yalova bölgelerindeki kablo televizyon kutularını ard arda söktü ve buralarda da yayın kesildi. Yayın kesintisinin ardından durumu telafi etmeye çalışan Türksat'tan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

TMSF ADINA ÖZÜR DİLERİZ: Haciz işlemlerine karşı Türksat A.Ş. tarafından gerekli davalar açılmıştır. Ancak, bu davalar henüz sonuçlanmadan, haciz işlemi yapılan borçlu Kablonet A.Ş.'nin bu tesislerde faaliyetlerinin menine dair, Türksat A.Ş. tarafından alınan tedbir kararlarına rağmen, mahkeme kararları Hiçe sayılarak TMSF tarafından sistemler sökülerek, abonelerin yayın almaları engellenmiştir. Yaşanan bu olumsuz durum ve yayın kesintilerinin müsebbibinin TMSF olması nedeniyle TMSF yetkilileri hakkında hukuki tüm haklarımız kullanılacaktır. Mağduriyetlerden dolayı tüm abonelerimizden özür dileriz.

Kablo TV'de sorun ne

10 yıl önce Türk Telekom ile yaptıkları sözleşme ile kablolu yayın altyapısı kurma ve dağıtım hakkına sahip olan, aralarında TMSF bünyesindeki Kablonet ve İnteraktif'in de bulunduğu şirketler, bu yılın Nisan ayında Telekomünikasyon Kurumu'ndan kablolu yayın lisansı aldı. Altyapı yatırımları şirketlerin mülkiyetinde görünürken, lisans alan şirketler de Türksat'tan aylık olarak para tahsil ediyordu. Ancak Türksat, şebeke mülkiyeti konusunda şirketlerle anlaşmazlığa düşmesi üzerine şirketlere para ödememeye başladı. Bir milyondan fazla abonenin bulunduğu sektörde TMSF'nin, en fazla aboneye sahip ve kurulduğunda altyapı yatırımlarını İktisat Bankası'ndan aldıkları krediyle gerçekleştiren Kablonet'ten ve İnteraktif'ten toplam 65 milyon dolar alacağı var. TMSF bu alacaklarını tahsil edebilmek için kablo TV'de yaşanan krize bir baskınla el koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber