Kaymakam skandalı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası'nı 3 gün süreyla "Ben stajyer kaymakamım" diyen bir kişi yönetti. Toplantıya giren kişi, kaymakamla da iftara katıldı

Kuşadası'nda kendisini "stajyer kaymakam" olarak tanıtan Adem Yıldız, 3 gün boyunca ilçeyi yönetti, kimse de "kimsin" diye sormadı. Toplantılara katılan, stajyer kaymakam olarak imza atan Yıldız, oyununun ortaya çıkacağını anlayınca kayıplara karıştı. Yıllar önce Fikret Hakan'ın oynadığı "Buzlar Çözülmeden" ve aynı filmin Kemal Sunal'lı uyarlaması "Deli Deli Küpeli"yi anımsatan olay, Kuşadası'nda günün konusu oldu.

Kaymakam izne çıktı

İzne ayrılan Kaymakam Ahmet Ali Barış'a Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu vekâlet etti. Kaymakamlığa 25 Eylül'de gelen ve kendisini Adem Ergücü olarak tanıtan 25 yaşlarındaki bir kişi, stajyer kaymakam olarak görev yapacağını söyledi. Görevliler de bu kişiden söylediklerini kanıtlayan bir belge istemedi. Bir otele yerleşen sahte kaymakam üç gün boyunca tarım ve asayiş konuları da dahil çeşitli toplantılara katıldı, birçok yazışmayı da imzaladı. Konuya hâkimiyeti nedeniyle kimsenin şüphelenmediği sahte kaymakam, esnafla da diyaloğa girdi. Hükümet Konağı çevresindeki işyeri sahipleriyle tanıştı.

Kaymakam Barış da izin dönüşü stajyer kaymakam olduğunu iddia eden bu gençle tanıştı. Hatta kendisini bir iftara bile götürdü. Barış'ın görev yazısının neden gelmediğini sorması üzerine foyasının meydana çıkacağını anlayan sahte kaymakam, "Elazığ'da babam vefat etmiş. Gidip birkaç gün sonra döneceğim" diyerek ortadan kayboldu. Ardından Barış'ın araştırmaları skandalı ortaya çıkardı.

Emniyetin yaptığı araştırmada sahte kaymakamın gerçek adının Adem Yıldız olduğu tespit edildi. Yıldız'ın imzasını taşıyan evrakın ilgili kurumlardan geri istendiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber