Ben kendi paramla sendikacılık yapmak istiyorum

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikacılık Bu mu Olmalıydı?

Bir sendika üyesi olarak içimin yandığını düşünerek yazmak istedim.Benim gibi düşünenlerin olduğuna eminim.

Sendika işi gönül işidir.Bu uğurda mücadele maddi, manevi insanların kendi emekleriyle olmalıdır. Şu anda bizlerin maddi desteği olmamakta hatta devlet eliyle verildiği için 70 milyonun hakkı üye olanlar aracılığıyla çalınmaktadır. Her üye yeni bir hak gaspına neden olmaktadır.

Sendika üyeliği için devlet 5 YTL vermektedir.Kimin parasıdır bu para...Üye olanın hakkı olabilir mi? Üyeler çoğaldıkça da devletin kasasından çıkan para artacaktır. Eğer bizler sendikalar aracılığı ile hak arayacaksak ve herkes üye olmuyorsa, üyelerin parasını niçin devlet ödemektedir.Ben sendikayı destekliyorum ama paramı niye başkası veriyor ki? Bu durum istismara da yol açmayacak mı? Ne de olsa benden para çıkmıyor düşüncesiyle (bence sırf menfaat) üye olanlar olmayacak mı? Sanırım sendikalar da üye sayılarını artırmak için bu teklifi yaptılar. Hatta bu dönem pazarlıklarında da sadece kendilerini düşündüklerini ispatlarcasına 10 YTL istemediler mi?

Şimdi bu 70 Milyonun hakkı olan bir para benim adıma niye sendikalara peşkeş çekiliyor. Tamam hükümet sendikalara sus payı verdi. Orasını anlıyorum da sendikalar ne yaptığını sanıyor? Onlar bizim hakkımızı aramak yerine oturdukları yerlerde daha çok üye sahibi olup daha çok para kazanmaya mı çalışıyor? Ve bu paralarla yaptıkları her türlü faaliyette bizim için çalıştıklarını mı düşünüyorlar?Yazık.Milletimin parasıyla bize ekstra hizmet yapılıyor.Ve ben bu sendikacılıktan hicap duyuyorum.

Evet , ben kendi paramla sendikacılık yapmak istiyorum. Niye başkasının hakkıyla kendime hak arayayım ki? Bizler hakkımızı isterken hortumculara, talancılara kaptırılan paraları kaynak olarak gösterip daha fazla imkan isterken, bizim dışımızdaki (sendikalı olmayan memur,esnaf,çiftçi herkes) insanların hakkı olan parayla faaliyet yapmıyor muyuz yani(?)

Haber Gönder yoluyla yazan: Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber